Setmana laboral de 4 dies, la proposta de Nova Zelanda contra la coronacrisi
La primera ministra assegura que el teletreball ha demostrat que augmenta la productivitat a canvi de tenir més flexibilitat horària
Setmana laboral de 4 dies, la proposta de Nova Zelanda contra la coronacrisi

Setmana laboral de 4 dies, la proposta de Nova Zelanda contra la coronacrisi

La primera ministra assegura que el teletreball ha demostrat que augmenta la productivitat a canvi de tenir més flexibilitat horària

Redacció Actualitzat
TEMA:
Coronavirus
Nova Zelanda prohibeix rifles d'assalt i armes semiautomàtiques després de l'atemptat
La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha demanat als empresaris que pensin en els avantatges del teletreball

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, ha suggerit als empresaris que pensin en els avantatges d'una setmana laboral de quatre dies per impulsar l'economia, afectada per la parada en sec de set setmanes de confinament a causa del coronavirus.

Ardern, que ha fet pública la seva proposta a través d'un video a Facebook, va dir que vol encoratjar qui tingui idees creatives per oferir més "flexibilitat", amb l'objectiu de fomentar la recuperació després del confinament que ha mantingut a ratlla el coronavirus, però ha fet molt mal a l'activitat econòmica.

Entre les iniciatives proposades es troba la transició a la setmana de quatre dies, que permetria caps de setmana més llargs per estimular la despesa en els sectors turístic i hoteler, particularment afectats.

 

Teletreball productiu

Després de reunir-se aquest dimarts amb representants de la indústria del turisme, la primera ministra va assegurar que l'experiència del teletreball durant la pandèmia ha demostrat que els treballadors poden ser productius a canvi de tenir més flexibilitat.

La popularitat de la primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, s'ha disparat al país després de la seva acurada gestió durant la pandèmia  i a pocs mesos de la celebració d'eleccions generals.

La líder laborista, que actualment governa en coalició amb els partits New Zealand First i el Partit Verd, ha pujat 21 punts percentuals respecte a l'última enquesta.

Si manté aquest suport, Ardern podria fins i tot governar en solitari a partir del 19 de setembre, data dels nous comicis.

La primera ministra, Jacinda Ardern, saluda una musulmana, en un acte al Parlament de Nova Zelanda
 

Prestigi internacional

Ardern ha estat elogiada internacionalment per donar prioritat al benestar de la població, així com el seu els gestos d'empatia amb els seus ciutadans, la qual cosa va incloure la interacció virtual amb els nens per a parlar de la pandèmia, que ha infectat a 1.153 neozelandesos, entre els quals es compta a 21 morts.

En plena crisi del coronavirus, la primera ministra va anunciar una rebaixa del seu sou del 20% durant sis mesos, així com el de la resta de ministres i caps de l'executiu.

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, rebuda per Macron a París (EFE)
 

El salari de Ardern és d'uns 260.000 euros, mentre que els ministres del seu gabinet guanyen prop de 165.000 euros.

Ardern també ha fet referència al increment dels lloguers, la qual cosa ha qualificat de "totalment inexplicable" i va demanar als propietaris de pisos i locals que siguin bons ciutadans i "bons éssers humans".

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut