KAbuk

Set policies afganesos moren per "foc amic" de les tropes nord-americanes

La violència a l'Afganistan continua. Set policies afganesos han mort en un enfrontament confús amb soldats de la coalició a l'est de l'Afganistan, segons han confirmat fonts del Ministeri de l'Interior. Tot apunta que han estat les tropes nord-americanes les que per error han matat els set agents de policia. D'altra banda, un soldat de l'OTAN de nacionalitat canadenca ha mort i dos més han resultat ferits per l'explosió d'una bomba en una carretera al sud de l'Afganistan.

Actualitzat

Set policies afganesos han mort i cinc més han quedat ferits en l'enfrontament confús amb soldats de la coalició a la província de Nengarhar, que haurien matat els policies afganesos del districte de Joguiani per error.

El passat 16 de març ja van morir per "foc amic" cinc agents més a la província de Helmand, quan el seu vehicle va ser atacat per error per tropes nord-americanes que els van confondre amb insurgents.

D'altra banda, un soldat de l'OTAN de nacionalitat canadenca ha mort a primera hora del matí per l'explosió d'una bomba en una carretera al sud de l'Afganistan. Dos soldats més, també canadencs, han resultat ferits en la mateixa explosió, que ha afectat el vehicle en què anaven. Amb aquesta nova víctima ja són 57 soldats canadencs que han mort a l'Afganistan des del 2002, i 13 des de principis d'any. El Canadà hi manté desplegats un total de 2.500 efectius.

En total, han mort aquest any a l'Afganistan més de 1.700 persones en combats, bombardejos o atemptats, la majoria d'ells insurgents i civils, però també soldats occidentals i de l'exèrcit afganès.

Els analistes preveuen una escalada de la violència ja que ara ha acabat la recollida de roselles, que serveix per finançar les activitats dels talibans. I és que d'aquestes flors n'extreuen opi i els seus derivats, com l'heroïna.

Anar al contingut