Bulgària

Set morts i una vintena de ferits a Bulgària en el xoc d'un tren carregat de dipòsits de gas

El comboi portava una càrrega de 26 cisternes de gas propà, butà i propilè

RedaccióActualitzat

Almenys set persones han mort i 25 més han resultat ferides a Bulgària quan un tren carregat de dipòsits de gas propà i butà ha descarrilat i ha explotat després d'haver xocat contra un conjunt d'edificis de la població d'Hitrino, a uns 360 quilòmetres a l'est de la capital búlgara.

L'accident ha passat a tres quarts de quatre de la matinada, hora local. El comboi portava una càrrega de 26 cisternes de gas propà, butà i propilè.

 

 

Segons ha explicat el cap dels bombers de la zona, una de les cisternes ha explotat i ha provocat una detonació devastadora i un gran incendi que ha afectat els edificis del voltant. L'accident ha provocat destrosses en una vintena de blocs de pisos, i tota la zona ha quedat en flames.

 

 

Uns 150 bombers treballen per apagar l'incendi i per localitzar més supervivents entre les runes. De moment ja s'han pogut rescatar una dotzena de persones amb vida sota la runa dels edificis incendiats.

El primer ministre de Bulgària, Boiko Boríssov, ha demanat que els ciutadans vagin als hospitals de la zona per donar sang.

 

Anar al contingut