El Range Rover que ha atropellat una vintena de persones a Brownsville, a Texas (Reuters)
El Range Rover que ha atropellat una vintena de persones a Brownsville, a Texas (Reuters)
Estats Units

Vuit morts i dotze ferits en un atropellament a Texas, que s'investiga si és intencionat

El conductor està detingut i s'investiga si es tracta d'un atropellament intencionat perquè ha passat a prop d'un centre d'atenció a immigrants

RedaccióActualitzat

Vuit persones han mort i una dotzena més han resultat ferides en un atropellament a la ciutat de Brownsville, a l'estat nord-americà de Texas, que ha passat aquest diumenge al matí.

El balanç inicial era de set víctimes mortals, però ha augmentat a vuit quan una de les persones que havien quedat ferides no ha sobreviscut.

El conductor d'un vehicle s'ha saltat un semàfor i ha envestit una parada d'autobús davant del centre Obispo Enrique San Pedro Ozanam, un refugi per a persones sense sostre que també funciona com a alberg per als nombrosos immigrants que hi ha a la zona.

Segons alguns testimonis dels fets, el conductor hauria insultat les persones que hi havia al carrer abans d'accelerar i encastar-se a la parada de bus. Després hauria intentat fugir del lloc de l'atropellament, però diverses persones que hi havia al carrer l'han perseguit i l'han retingut fins que ha arribat la policia.

Les autoritats encara no han confirmat que es tracti d'un atropellament deliberat ni que hi hagi al darrere una motivació xenòfoba. 

"De moment, ho estem tractant com un accident. No sabem si totes les persones que han mort són immigrants o no. Ho estem investigant amb la policia de frontera", ha dit Martin Sandoval, portaveu policial de Brownsville.

El conductor està detingut i l'han portat un centre mèdic perquè té algunes contusions i ferides després del xoc.

Set persones han mort en el moment de l'atropellament i dotze més estan hospitalitzades
Set persones han mort en el moment de l'atropellament i dotze més estan hospitalitzades (Reuters/John Faulk)

L'atropellament massiu es produeix poques hores després que, també a Texas, un home armat disparés contra les persones que hi havia en un centre comercial Allen Premium Outlets. Abans que la policia pogués abatre'l, ha matat vuit persones i n'ha ferit set més

Després de l'assassinat a Allen, el president nord-americà, Joe Biden, ha decretat cinc dies de dol nacional i ha tornat a demanar al Congrés que "actuï per frenar l'epidèmia de les armes" i que prohibeixi la venda d'armes d'assalt i de carregadors d'alta capacitat.

ARXIVAT A:
MigracionsEstats Units
Anar al contingut