Set mesos separats per la pandèmia: pare i fill, a Terrassa, i la mare, a Wuhan

La Yujing es va quedar a la Xina amb la seva mare i el Carlos i el seu fill, que van ser evacuats i traslladats a Catalunya, no van poder tornar

Actualitzat

Fa dos mesos el Carlos i el Leo van poder tornar a Wuhan. Van ser evacuats d'allà en el pic del brot a la Xina, van fer quarantena en un hospital a Madrid i han passat set mesos a casa dels pares del Carlos a Terrassa.

En total, han estat set mesos separats de la Yujing, que es va quedar a Wuhan amb la seva mare. Ara ja estan tota la família junta a Wuhan i aprofiten el temps en els incomptables espais per a la canalla que proliferen als grans centres comercials xinesos.

Durant aquests set mesos el Leo, que ha fet els tres anys, només ha vist la seva mare per videoconferència i ha oblidat bona part del xinès.

El Carlos no podia tornar perquè la Xina va tancar les fronteres als estrangers, fins i tot als residents i familiars de xinesos. Els requisits per tornar encara són molt estrictes i els preus són estratosfèrics.

En un ambient molt semblant a com era la vida abans de la Covid-19, si no fos per la mascareta, parlen de perspectives, de la xinesa i l'europea, i en què els ha canviat l'epidèmia.

Jiang Yujing explica que aquesta experiència li ha fet començar a gaudir de la família i de la vida molt més que abans. La seva parella, el Carlos Gil, diu que si tenen una tarda lliure van al parc, però que és una sensació en general.

Per què a Wuhan no hi ha hagut segona onada i a Europa sí? Segons el Carlos, la quarantena allà va ser realment quarantena. A Espanya, hi va haver un moment que va millorar la cosa i es va obrir tot, i creu que aquest va ser l'error, es va tornar massa aviat a la "vida normal".

Ara és Wuhan qui pot enviar el missatge d'ànim que tantes vegades va rebre.

ARXIVAT A:
Covid-19
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut