La víctima ha denunciat el cas a la Policia Nacional de Manacor (EFE)

Set detinguts per torturar i segrestar un noi amb discapacitat intel·lectual a Manacor

La víctima, que té una discapacitat intel·lectual del 38%, havia convocat un joc a les xarxes socials per sotmetre's a un "canvi de look" a canvi de diners

Actualitzat

Set persones han estat detingudes acusades d'haver segrestat i sotmès a tortures i vexacions un noi amb discapacitat intel·lectual aquest cap de setmana passat a Manacor. Són 4 homes i tres dones, joves d'entre 20 i 30 anys i la mare d'una de les noies, que després passar a disposició del jutge, han quedat en llibertat amb càrrecs. El jutge també els ha imposat una ordre d'allunyament de la víctima i els ha retirat el passaport.

Entrada als jutjats dels set detinguts (ACN)

La víctima és un home de 34 anys amb una discapacitat intel·lectual del 38%, que va convocar per les xarxes socials un joc en què estava disposat a sotmetre's a proves per a un "canvi de look radical" a canvi de diners, Les proves van degenerar en cruels abusos i humiliacions.

Li van enganxar els llavis amb cola i li van arrencar les celles, li van tatuar la cara i el cos amb dibuixos de caràcter sexual, li van cosir els dits dels peus i el van obligar a sortir travestit al carrer i anar a comprar en un supermercat.

L'home va aconseguir escapar i contactar amb una amiga que va trucar a la Policia Nacional. El van traslladar a un centre hospitalari, on van atrendre'l.

Segons el diari Última Hora de Mallorca, que aquest dimarts va avançar el cas, la víctima, després de fugir, va rebre amenaces de mort a través del telèfon mòbil.

Els fets van passar el passat cap de setmana, quan divendres l'home va accedir a anar al domicili d'una de les detingudes, la mare de la qual també detinguda sabia el que estava passant. Allà el van retenir i sotmetre al que sembla, segons fonts pròximes a la víctima, a proves d'un joc que ell mateix havia convocat a través de les xarxes socials. Sembla que els participants havien pactat amb la víctima que se sotmetria a "càstigs" sempre que no fossin violents.

La víctima es va trobar amb les persones detingudes, que no coneixia d'abans, a Palma. Li van proposar anar a Manacor a casa d'una d'elles i va acceptar. Allà el van retenir durant tot el cap de setmana fins diumenge, que va poder fugir i denunciar els fets a la Policia Nacional, que va detenir les set persones per presumptes delictes de detenció il·legal, lesions i vexacions.

La policia també vol determinar fins a quin punt la discapacitat de la víctima el feia conscient dels maltractaments a què estava sent sotmès i condicionava la seva capacitat de resistir-s'hi.

La investigació continua oberta i no es descarta que hi pugui haver més detinguts.

ARXIVAT A:
PolicialPolicia Nacional
Anar al contingut