Barcelona

Set de cada deu joves estan disposats a emigrar per trobar una feina digna

La xifra de joves disposats a anar a guanyar-se la vida fora de les fronteres de l'Estat va a l'alça. Segons un informe del sindicat UGT, set de cada deu joves creuarien les fronteres de l'Estat a canvi de tenir una bona feina, d'acord amb la seva formació. Avalot, l'organització de joves de la UGT, ha alertat que els que estan disposats a marxar són els que estan més ben qualificats i ha criticat que els governs "fomentin" aquesta pèrdua de talent, per desfer-se dels joves en situació d'atur. Inspirant-se en el que la publicitat va batejar com a JASP, el sindicat ha convertit aquesta generació en la dels JESP, Joves Emigrants Sobradament Preparats.

Actualitzat
"Formació i esforç ja no són garantia d'èxit", ha lamentat el portaveu d'Avalot, Daniel García. La taxa d'atur entre els joves és del 42%, el doble que la general. I gairebé la meitat dels que tenen feina, un 44%, ocupen un lloc de treball per sota de la seva qualificació.

Professionals de la sanitat, l'enginyeria i la docència encapçalen el rànquing de les àrees més demanades a l'exterior. Un 32% dels joves no només estan disposats a marxar, sinó que no tenen perspectives de retorn.

La UGT creu que les empreses fan servir els contractes de pràctiques per aconseguir mà d'obra barata i formada, i no pas com a trampolí entre els estudis i el món laboral.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut