Els dos principals pics del massís dels Écrins, als Alps francesos
Dôme de Neige

Set alpinistes morts per una allau als Alps francesos

Es tracta de quatre alpinistes de nacionalitat alemanya i tres de txeca, i un vuitè té un traumatisme al fèmur

Actualitzat

Set alpinistes han mort i un altre s'ha fet ferides greus en una cama per una allau al massís dels Écrins, quan escalaven el pic del Dôme de Neige, als Alps francesos.

Es tracta de quatre alpinistes de nacionalitat alemanya i tres de txeca, segons s'ha sabut posteriorment. Pel que fa al vuitè, té un "traumatisme al fèmur". 

L'accident ha passat cap a les dotze del migdia a uns 3.900 metres d'alçada en una jornada en què les condicions meteorològiques no eren dolentes i no hi havia "alertes particulars" dels serveis de meteorologia.

Els alpinistes formaven part de tres cordades en la ruta d'ascensió habitual al cim, un pic de 4.015 metres d'alçada molt freqüentat per alpinistes aficionats per la seva facilitat d'accés. 

Es tracta d'una de les allaus més mortíferes de l'any a França, després de la que hi va haver el gener passat, quan sis persones de nacionalitat francesa van perdre la vida a la vall del Queyras, també als Alps. A més, en el mateix massís dels Écrins, tres alpinistes, dos austríacs i un italià van morir l'abril passat a causa d'un altre despreniment. 

Anar al contingut