S'estrena l'espot de La Marató, un himne que dona llum a la salut sexual i reproductiva

Aquesta nit s'ha estrenat a TV3 l'espot de La Marató, que se suma a l'objectiu de l'edició 2023 del projecte solidari: donar llum a la salut sexual i reproductiva, un àmbit complex i invisibilitzat sobre el qual encara pesen tabús i estigmes

Actualitzat

Una coreografia que combina ballet amb dansa contemporània, en què participen persones molt diverses, protagonitza l'espot d'aquesta edició de La Marató. Hi veiem un conjunt de cossos nus, de cossos no normatius, tant joves com vells, que ballen des de l'emoció i la llibertat per expressar dolor, plaer, patiment o alegria. I ho fan sota un focus de llum perquè aquest és l'objectiu de La Marató d'enguany: donar llum als problemes de salut sexual i reproductiva, trencar els prejudicis, tabús i pors que encara els envolten, i promoure la informació i el respecte a la diversitat. Fomentar, en definitiva, una salut sexual sana, responsable i lliure.
 
"Els ballarins es mouen sota el focus de La Marató, que aporta coneixement i aboca llum a un àmbit de la salut que ha estat massa sovint en la foscor", expliquen Camil Roca i Muntsa Dachs, creatius de la campanya. Tot forma un "conjunt simbòlic molt emotiu i potent", que es converteix en "un himne" amb l'acompanyament del tema musical "Llibertat", que versiona la cançó original de Nil Moliner. Ignasi Terraza, Mònica Rodés Green, Sara Terraza, Janna Aran, Julen i Band Tokades interpreten aquest tema, també inclòs en el disc de La Marató.
 
L'espot d'aquesta Marató posa en moviment la imatge i l'eslògan que ja proposava el cartell que l'acompanya. Les il·lustracions de Judit Canela, Nuria Palacín i Sonia Alins mostren grups de persones molt diverses amb la intenció de "contribuir a posar nom a problemes de salut que fins ara no eren coneguts" i representar tothom, totes les persones, "des de la llibertat, el respecte i l'empatia", expliquen Dachs i Roca. Es tracta, doncs, de la campanya de La Marató més sinèrgica que s'ha fet mai perquè plasma el mateix concepte a escala gràfica i audiovisual, afirmen els creatius. 


CRÈDITS

Concepte estratègic: Muntsa Dachs i Camil Roca 
Creativitat de la campanya: Charles BCN / K1000 Collaborative  
Direcció client: Àrea de Promoció i Estratègia de Marca de 3Cat  
Producció audiovisual: Nitro Films 
Realització: Miki Duran  
Direcció de la coreografia: Ariadna Peya  
Adaptació de la cançó "Llibertat": Josep Lladó 

ARXIVAT A:
Tv3TelevisióMitjans de comunicació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut