S'estrena "EMBOSCATS, MEMÒRIA D'UNA GEOGRAFIA SECRETA"

El documental "Emboscats, memòria d'una geografia secreta" es va estrenar al Canal 33, en el programa EL DOCUMENTAL, el divendres 3 de febrer (23:55). Aquest documental es reemetrà els dies 6 de febrer (12:00) i 9 de febrer (17:20).

"Emboscats. Memòria d'una geografia secreta" és un documental que revela la complexitat d'una història fins ara mai explicada: la de milers de joves catalans que van romandre amagats al bosc durant mesos, fins i tot anys, en plena Guerra Civil. Fonamentalment ho van fer per no anar a la guerra: a mesura que les seves lleves eren cridades a files, decidien no presentar-se i desaparèixer. Mentre altres travessaven la frontera amb Andorra o França, els emboscats van buscar refugi en balmes, coves o altres amagatalls, en una diària i silenciosa lluita per la supervivència.

El documental és obra d'E2S Productora en coproducció amb la Televisió de Catalunya i el Centre d'Estudis Lacetans i amb la col·laboració del Memorial Democràtic, l'ICIC i l'Institut d'Estudis llerdencs. "Emboscats. Memòria d'una geografia secreta" recull els últims testimonis del fenomen i visita alguns dels amagatalls trobats durant tres anys d'investigació.

Fitxa tècnica:

Direcció: Dani Sala, Núria Sala i Esther Miralles
Producció executiva: Dani Sala, Núria Sala
Producció Executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció Delegada TVC: Ruth Llòria
Investigació: Esther Miralles
Música: Roger Mas
Entrevistes: Esther Miralles, Mireia Fàbrega i Núria Sala
Assessorament a la investigació: Jordi Guixé

Anar al contingut