Hong Kong

S'estenen les protestes a Hong Kong enmig de la passivitat de la policia

Pequín avisa les potències estrangeres que no es fiquin en els assumptes de Hong Kong, on milers d'estudiants reclamen el sufragi universal i lliure en les eleccions del 2017.

RedaccióActualitzat
A la Xina li ha sorgit un nou maldecap a Hong Kong, on les manifestacions d'estudiants li plantegen un dels reptes més greus des de la revolta de Tiananmen de fa 25 anys. Pequín governa la ciutat sota el principi d'"un sol país, dos sistemes", amb un règim de democràcia limitada. Però els estudiants i molts altres ciutadans volen una democràcia completa i per això protesten als carrers. Aquestes mobilitzacions han crescut durant les últimes hores al centre de la ciutat, mentre la policia ha adoptat ara una actitud passiva, sense intentar dissoldre les concentracions.

Desenes de milers de persones s'han aplegat a diferents zones, com la seu del govern local, escenari dels primers incidents que, la matinada de dissabte, van disparar el moviment. L'acció policial, amb càrregues i gasos lacrimògens, durant el cap de setmana ha provocat que la xifra de manifestants s'hagi multiplicat. El moviment "Occupy Central" ha anunciat el començament d'una campanya multitudinària de desobediència civil per oposar-se al control del govern xinès i reclama eleccions lliures a Hong Kong el 2017.

Des de Pequín. el govern xinès ha advertit els Estats Units i altres potències estrangeres que no es fiquin en els assumptes de Hong Kong. El Ministeri d'Afers Estrangers apunta: "Es tracta d'una regió administrativa especial de la Xina i, per tant, els assumptes de Hong Kong són una qüestió absolutament interna de la Xina".

En tot cas, es continua estenent la protesta prodemocràtica que alguns ja anomenen "la revolució dels paraigües", ja que molts dels concentrats n'han fet servir per protegir-se dels gasos lacrimògens que llança la policia.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut