De moment s'ha confirmat la mort de 3 persones però encara hi ha gent atrapada a l'avió (Reuters)

Almenys 19 morts en l'accident d'un avió de passatgers al llac Victòria, a Tanzània

Els equips d'emergència han rescatat una vintena de persones, que han estat traslladades a l'hospital

Redacció/AgènciesActualitzat

Almenys 19 persones han mort en l'accident d'un avió de passatgers d'un vol regular que s'ha estavellat al llac Victòria, a Tanzània, quan intentava aterrar a l'aeroport de Bukoba enmig d'una forta tempesta. 

Els equips d'emergència han pogut rescatar 26 persones, que han estat traslladades a l'hospital, però no totes hi han arribat amb vida. 

El primer ministre, Kassim Majaliwa, ha estat l'encarregat de comunicar el balanç de víctimes, aquest diumenge per la tarda, i ha mostrat el seu condol als familiars.

A l'avió, que ha quedat submergit, hi viatjaven 43 persones (Reuters)

A l'avió hi anaven 43 persones, 39 passatgers --38 adults i un infant-- i 4 tripulants, entre ells dos pilots, segons fonts oficials.

El comissari regional, Albert Chalamila, ha explicat que totes les persones evacuades han estat traslladades a l'hospital i els equips d'emergència han treballat tot el dia per treure els passatgers atrapats a l'aparell, que ha quedat pràcticament submergit.

A l'aparell hi havia 43 persones, entre les quals un infants (KANYIKA/ @STARTVTANZANIA1)

El vol PW 494 de la companyia Precision Air havia sortit de la capital del país, Dar es Salaam, i s'ha precipitat a l'aigua aquest diumenge al matí "per una tempesta amb fortes pluges" quan intentava arribar a l'aeroport de Bukoba, que és a la vora del llac Victòria.

L'aparell és un ATR 42-500, un model fabricat per la societat francoitaliana ATR i construït a Tolosa, al sud de França.

Els equips d'emergències han rescatat 26 persones, que han estat traslladades a l'hospital (Reuters)

La companyia ha publicat una nota a Twitter informant de l'accident:

Algunes cadenes de notícies i també particulars han publicat a les xarxes socials imatges on es veu l'aparell pràcticament submergit al llac, només amb la cua a la superfície, molt a prop de la costa.

L'avió intentava aterrar a l'aeroport de Bukoba, que és a tocar del llac (KANYIKA/ @STARTVTANZANIA1)

També es veu com treballen a la zona els equips de rescat.

 

 

 

La presidenta del país, Samia Suluhu Hassan, ha fet una crida a la calma mentre es duen a terme les operacions de rescat.

ARXIVAT A:
Àfrica
Anar al contingut