Bagdad

S'estavella a l'Iraq un helicòpter militar nord-americà amb 13 persones a bord

Les forces dels Estats Units desplegades a l'Iraq han rebut un fort cop entre les seves files. Tretze persones han mort en estavellar-se l'helicòpter amb què viatjaven al nord-est de la capital, a la província de Diyala, fronterera amb l'Iran. Fonts militars han confirmat el tràgic succés sense especificar si es tractava d'un accident o d'un atac enemic. La identitat dels soldats que tripulaven la nau i dels seus passatgers encara no ha estat revelada. L'exèrcit nord-americà ja ha perdut més de 3.000 homes a l'Iraq des de l'ocupació d'aquest país el 2003, posterior a la guerra que va derrocar el règim de Saddam Hussein.

Actualitzat

L'exèrcit ha informat que l'helicòpter s'ha estavellat al nord-est de Bagdad, però no n'ha donat més detalls. En el comunicat no apareixia l'habitual comentari en què s'informa que l'aparell no ha estat abatut, cosa que podria indicar que n'han estat els insurgents els responsables.

La complicada i extremament violenta província de Diyala, situada al nord-est de Bagdad, és l'escenari de violents enfrontaments entre les forces nord-americanes, iraquianes i les milícies sunnites i xiïtes en els voltants de la ciutat de Baquba.

Aquestes morts suposen un nou motiu de preocupació per a les tropes desplegades al país, ja que fins ara el sistema de transport de tropes per mitjans aeris ha estat gairebé invulnerable. Davant de la freqüència dels atacs amb bomba a les carreteres, la majoria de càrrecs iraquians i periodistes són traslladats per aire a les parts més remotes del país.El pitjor incident aeri de les tropes nord-americanes des de la invasió del país, el març del 2003, va tenir lloc el 26 de gener del 2005, quan un helicòpter dels "marines" es va estavellar durant una tempesta de sorra al desert oriental del país. Hi van morir 31 militars.

Aquest presumpte accident se suma a la mort de tres soldats més en diversos atacs a l'oest de l'Iraq que també han deixat dos militars ferits.

Anar al contingut