Un Airbus A350-900 de l'aerolínia russa Aeroflot s'enlaira de l'aeroport moscovita de Xeremétievo (Reuters)

S'esgoten els vols per sortir de Rússia just després que Putin mobilitzi els reservistes

No queden bitllets per als pròxims dies a les poques destinacions disponibles per als russos, i els preus s'han multiplicat

RedaccióActualitzat

La mobilització de 300.000 reservistes anunciada aquest dimecres pel president de Rússia, Vladímir Putin, ha fet que s'estiguin comprant bitllets d'avió de manera massiva per marxar del país.

Els buscadors de vols utilitzats pels russos han rebut una allau de peticions de compra, i s'han esgotat els bitllets a les poques destinacions disponibles des de l'inici de la invasió, quan la Unió Europea i altres països occidentals van decidir aïllar Rússia per aire.

En concret, els vols directes d'aquest dimecres de Moscou a Istanbul, a Turquia, a Yerevan, a Armènia i a Tbilisi, a Geòrgia, aniran plens del tot, perquè s'han venut tots els seients.


Preus disparats

Tot plegat ha fet pujar els preus, que s'han multiplicat: per exemple els vols a Istanbul han passat de poc més de 250 euros a gairebé 3.000 en poques hores, i s'han esgotat per als pròxims dies, mentre que els que van a Yerevan han passat de 150 a 1.400:


Una altra destinació disponible, Dubai, també està esgotant els bitllets, amb preus que superen els 5.000 euros només anada en els bitllets fins ara més barats.

Tot indica, per tant, que moltes persones que temen ser cridades a files per ser enviades a combatre a Ucraïna --i que poden permetre-s'ho--, han decidit marxar del país immediatament, abans que ho prohibeixin als reservistes.

Això malgrat que tant Putin com el ministre de Defensa rus, Serguei Xoigú, han assegurat que es mobilitzaran primer els que tinguin més experiència i preparació militar.

 

ARXIVAT A:
Vladímir PutinUcraïnaRússia
Anar al contingut