L'emú enmig d'un camp, el 14 de juny del 2018 (horitzontal)
L'emú enmig d'un camp, el 14 de juny del 2018 (horitzontal)

S'escapa un emú pels carrers de Sant Cugat del Vallès i mor després de ser capturat

La policia local del municipi ha perseguit l'animal fins que ha caigut mort per un atac de cor

Actualitzat

Els veïns de Sant Cugat del Vallès s'han trobat una sorpresa inesperada: un emú caminant pels carrers del seu municipi.

Segons ha confirmat la Policia Local a Cugat.cat, el cos ja era coneixedor de l'existència de la bèstia al matí arran d'una trucada d'un veí. Però no ha estat fins a les cinc de la tarda que la policia l'ha capturat, en un dispositiu en què han participat dues motos i dues patrulles.

La primera trucada alertava de la presència de l'animal a la zona de la Floresta. Després, les trucades ciutadanes augmentaven. Des del passeig de Valldoreix, al carrer de Sant Antoni, el carrer de Francest Moragas i l'avinguda de Gràcia, fins a arribar, finalment, al carrer Francesc Xavier amb el carrer de Barcelona, on l'emú ha caigut mort. Segons fonts policials, l'animal hauria mort d'un atac de cor.

Es desconeix per què l'animal corria sol pel municipi. El cos de seguretat ha apuntat la possibilitat que la bèstia procedeixi d'alguna finca d'algun districte o d'un altre municipi, ja que no és el primer cop que es veu un emú a la ciutat.

Ara es procedirà a localitzar el propietari de la bèstia, que s'haurà de fer càrrec de la incineració i serà sancionat per infracció greu de l'ordenança municipal de tinença d'animals. La multa podria anar de 400 a 2.000 €.

Anar al contingut