Serveis mínims per la vaga feminista del 8M: transport públic, sanitat i educació

Renfe, FGC i TMB funcionen amb freqüències inferiors a les habituals d'un dia feiner. La sanitat, tret de les urgències, com un dia festiu

RedaccióActualitzat

Ja se saben els serveis mínims establerts per a aquest divendres, amb motiu de la vaga convocada pel Dia de les Dones.

En l'àmbit del transport públic, a Rodalies Renfe circularan el 33% dels trens durant tot el dia.

 

 

Encara a Renfe, els serveis mínims preveuen que circulin el 65% dels trens de mitjana distància i els Avant, i el 72% dels combois de llarga distància i alta velocitat.

A Ferrocarrils de la Generalitat, en canvi, hi ha dues franges horàries diferenciades: circulen la meitat dels trens a les hores punta (de 6.30 a 9.30 i de 17 a 20) i un de cada quatre la resta del dia.

 

 

A Barcelona, els autobusos, el tramvia i el metro també funcionen al 50% a les hores punta i al 25% la resta de la jornada.

 

 

En l'àmbit del transport aeri, el Ministeri de Foment, com és habitual, ha fixat uns serveis mínims del 100% dels vols que comuniquen la península amb les Canàries i les Balears.

Per a la resta dels vols interiors -dins de la Península- està previst que operin el 57% dels avions que cobreixen trajectes amb alternatives de transport superiors a les cinc hores, i el 38% dels avions que cobreixen trajectes amb alternatives de transport inferiors a les cinc hores.

Els serveis mínims per als vols internacionals són del 57%.

 

 

A la sanitat pública està previst que les urgències i les unitats especials hospitalàries funcionin amb normalitat. A la resta d'activitats, els serveis són els mateixos que en un festiu.

 

 

En l'àmbit educatiu, les escoles mantenen els mínims habituals, d'un docent per cada sis aules de primària i un docent per cada quatre aules d'educació especial. A més, hi ha d'haver almenys un integrant de l'equip directiu a cada centre.

A les llars d'infants hi ha d'haver almenys el 33% de la plantilla.

 

 

El Departament de Treball també ha dictat serveis mínims per als mitjans de comunicació públics, que han de produir i emetre el 50%dels continguts informatius "habituals dels seus canals, emissores i portals".

ARXIVAT A:
8M
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut