Girona

Servei d'estètica oncològica per combatre els efectes secundaris del càncer

Aquest divendres és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama

Actualitzat

La Mariona Negre ha patit un càncer de mama i ha passat per moltes sessions de quimioteràpia i radioteràpia, i, a més, ha patit el rebuig d'un implant. Les seqüeles físiques i psicològiques d'aquests tractaments sovint generen a les pacients un bloqueig emocional que no els permet l'acceptació del propi cos. Les sessions i consells que li ha donat la Nuri, especialista en estètica oncològica, l'han fet millorar des del primer dia.

"Aquestes taquetes que ella em va explicar que eren de la melanina m'ho va treure tot. Llavors em vaig veure la pell molt més clara, molt més nítida, i això em va ajudar a enfrontar-me amb el mirall, que era un problema que tenia."

"Perquè jo recordo que et diuen que t'hidratis, però costa molt enfrontar-te amb la cicatriu tal com la tens."

Gràcies a Oncolliga Girona, l'especialista en estètica per a malalts de càncer els fa sis sessions en què els aplica tractaments per combatre la sequedat de la pell i les mucoses i pal·liar les molèsties. També els dona pautes d'autocura i maquillatge oncològic.

Un servei que en global les ajuda a millorar l'estat anímic i la inserció laboral i social.

"Jo ara soc capaç de despullar-me davant del gimnàs al vestidor, cosa que no hagués sigut capaç, estic seguríssima. Perquè m'amagava, fins i tot que em veiessin els meus fills. I això m'ha ajudat moltíssim."

La Fundació Oncolliga Girona pretén anar implantant aquest nou programa d'estètica oncològica a tota la demarcació. 
 

ARXIVAT A:
CàncerSalut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut