Barcelona

Sergi Sabrià: "Catalunya ha dit prou. Cal triar o estat espanyol o democràcia"

RedaccióActualitzat

La segona intervenció al ple del Parlament després de la cap de llista de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha estat la del representant d'ERC, Sergi Sabrià.

Sabrià ha dit que el dia d'ahir, el 23 de març, és un dia que "durarà anys i anys" per la dignitat que van demostrar els polítics catalans que van anar a la presó per decisió del jutge Llarena. Per Sabrià, la democràcia espanyola ha quedat "complertament desfeta":

"La democràcia a l'estat espanyol ha quedat suspesa i tots estem en perill davant d'un Estat que està fora de control que persegueix tot tipus de dissidència."

"El poble català ha dit prou. Cal triar, o l'Estat o la democràcia"

"Ahir, l'estat espanyol va signar la seva pròpia sentència i va fer inevitable la victòria de la democràcia"

Sergi Sabrià diu que "avui les bones persones són a la presó i a l'exili", mentre que "a Espanya no han estat capaços de trobar "M. Rajoy"", i assegura que això passarà factura al govern del Partit Popular, que "saqueja l'estat en benefici dels seus vicis privats" i preserven "una monarquia corrupta que beneficia sempre els mateixos":

"Els demòcrates espanyols també han de dir prou perquè ells seran els següents, l'Estat se'ls està desfent a les mans. Ahir es van empresonar no només 5 persones, sinó dos milions de catalans, i han destrossat famílies, bones persones. Vam acomiadar-nos de persones justes."

" Avui ataquen tots els independentistes perquè son l'opció de canvi, i el canvi és la fi dels privilegis i de l'statu quo".

 

 

Diu que divendres va ser un dia molt dur per la decisió del jutge Llarena i que "la vergonya perseguirà els que se n'alegren i torturarà els que callen"

"Transformarem tot aquest dolor amb més força. A cada intenten ens pensen una mica més. ens perdran per sempre. Aquests que ens parlen de legalitat i estat de dret, els volem recordar Urdangarín, Rato, Costas, Bárcenas..."

 

Ha agraït els missatges particulars d'alguns parlamentaris que lamentaven la decisió d'enviar a la presó a Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Dolors Bassa i Raül Romeva:

"Alguns de vostès ens abaixen la mirada i alguns de vostès ens heu enviat missatges per dir que els fa vergonya i ho agraïm".

Sabrià ha dit que hi ha partits a qui "molesten les urnes quan el resultat no és el que volen", però ha anunciat que els independentistes seguiran "com sempre, alçats, persistint per guanyar la llibertat":

"Avui aquí havíem de votar un president, hauríem d'haver votat a Jordi Turull, com hauríem d'haver pogut votar a Puigdemont o Jordi Sànchez...volen guanyar als tribunals el què no han guanyat a les urnes"

"Els molesten les cançons, els titelles, els llibres, els llaços, els clams de les dones, les urnes... Disculpin les molèsties, però estem treballant per fer un món millor."

I ha acabat el discurs fent una referència al moment dur que viu el seu partit, Esquerra Republicana, per l'empresonament del seu president, Oriol Junqueras, i els diputats Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell i pels polítics que han hagut de marxar a l'estranger, com la secretària general, Marta Rovira, Toni Comín i Meritxell Serret. Ha dit que, malgrat les circumstàncies actuals, continuaran treballant per construir un futur millor:

"Ahir vam rebre un cop molt dur. Però ens hem d'aixecar ràpid, per sumar, per teixir, per construir un futur on càpiga tothom."

"Som més dels que mai hem sigut, més convençuts del que mai ho havíem estat, alçats, davant seu amb el cap ben alt. Persistim i lluitem per ser, per guanyar la llibertat, som el fruit de moltes derrotes, però també la llavor de totes les victòries, no en tinguin cap dubte."

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàArticle 155Govern empresonatRebel·lió
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut