L'empresari Sergi Alsina en arribar al TSJC, on ha declarat pel cas de les ITV. (Foto: EFE)
L'empresari Sergi Alsina en arribar al TSJC, on ha declarat pel cas de les ITV. (Foto: EFE)
Barcelona

Sergi Alsina diu que va informar Oriol Pujol de la reordenació de les ITV perquè era una qüestió d'interès polític

L'empresari i amic íntim d'Oriol Pujol ha declarat com a imputat en aquest cas i ha defensat que passés informació del procés al exnúmero 2 de CDC perquè compartien interessos polítics, de partit i de país.

RedaccióActualitzat
L'empresari Sergi Alsina ha declarat aquest divendres davant del jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que investiga el cas de les ITV. Amic íntim de l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol, imputat en aquesta causa per un possible delicte de tràfic d'influències, Alsina ha negat qualsevol relació professional amb ell i ha al·legat que només el va informar de la reordenació del mapa d'ITV així com de processos de deslocalització perquè eren temes d'interès per a CDC i Catalunya.

L'amic d'Oriol Pujol, que segons la fiscalia va exercir un paper clau en servir d'interlocutor entre l'exnúmero 2 de CDC i els empresaris imputats, s'ha negat davant del jutge a escoltar les nombroses converses intervingudes en les quals apareix informant sobre l'evolució del procés de les ITV, tant a Oriol Pujol com a d'altres implicats en la trama, ja que les ha recorregut.

La fiscalia sospita que Alsina i Pujol tenien la intenció de compartir una participació a la societat Upprime, que suposadament s'havia de beneficiar de les adjudicacions arreglades de les ITV.

Alsina ha defensat també la seva tasca en l'assessorament en processos de deslocalització de multinacionals -pels quals està imputat en un jutjat d'instrucció però no pel TSJC- i ha assegurat que en el cas de Sony va informar de la situació a Oriol Pujol i al llavors cap de l'oposició, Artur Mas, perquè CDC estigués al corrent de les negociacions, encara que també ho va fer amb el llavors president José Montilla (PSC).

En la seva declaració, Alsina ha reconegut que va cobrar 12.000 euros mensuals de l'administrador de l'empresa d'ITV Certio, Ricard Puignou, i ho ha atribuït a la seva condició d'assessor financer que sap negociar en procediments complicats. Puignou, també imputat en el cas, ha admès que volia fer arribar a les esferes polítiques la necessitat d'implantar el seu mapa d'ITV, però va negar davant del jutge que pagués Alsina per aconseguir una influència política.

Alsina ha reconegut que va pagar 12.000 euros durant deu mesos a Josep Tous, exnúmero 2 de la Diputació de Barcelona i al qual la Generalitat va acabar contractant com a intermediari per pacificar el sector de les ITV. Alsina desvincula la feina de Tous de les ITV i diu que li pagava per col·laborar en la identificació d'oportunitats en el sector de la seguretat industrial a Sud-amèrica.

Sobre aquest aspecte, la fiscalia sospita que la trama d'empresaris va intentar aconseguir, amb el coneixement i suport d'Oriol Pujol, que Josep Tous fos nomenat mediador de la Generalitat en el conflicte de les ITV, ja que aquest estava treballava i defensava els interessos particulars tant de Puignou com d'Alsina.
Anar al contingut