El president de Sèrbia, Tomislav Nikolic, a la televisió pública bosniana.
El president de Sèrbia, Tomislav Nikolic, a la televisió pública bosniana.
Belgrad

Sèrbia demana perdó "de genolls" per la matança de Srebrenica

El president serbi, Tomislav Nikolic, que va negar al juny que a Srebrenica hi hagués hagut cap genocidi, ha dit textualment que s'agenolla per demanar que Sèrbia sigui perdonada per la mort d'uns 8.000 musulmans bosnians el 1995.

Redacció Actualitzat
El president de Sèrbia, Tomislav Nikolic, ha demanat perdó en nom del seu país per la matança de Srebrenica i a Bòsnia i Herzegovina durant la guerra dels Balcans. Nokolic ha dit textualment que s'agenolla per demanar que Sèrbia sigui perdonada pels crims de Srebrenica, on van morir uns 8.000 musulmans bosnians el 1995.

"M'agenollo i demano que Sèrbia sigui perdonada pel crim comès a Srebrenica", ha declarat Nikolic en una entrevista a la televisió pública bosniana, la TV BHT.

Tot i això, el president serbi ha evitat dir la paraula "massacre" durant la mateixa entrevista, que s'emetrà íntegrament el 7 de maig però de la qual la televisió n'ha avançat alguns extractes.

Cal tenir en compte que Nikolic, l'endemà de la seva investidura, el passat mes de juny, va negar que a Srebrenica hi hagués hagut cap genocidi. A més, durant anys, Sèrbia va minimitzar la massacre, considerada la pitjor comesa a Europa des de la Segona Guerra Mundial.

De l'entrevista a Nikolic se'n poden veure extractes a YouTube:

Anar al contingut