Júlia Barceló, Núria Florensa i Nausicaa Bonnín
Júlia Barceló, Núria Florensa i Nausicaa Bonnín

#SerActriuÉs: actrius catalanes denuncien masclisme, cosificació i abusos al sector

Twitter s'ha inundat de missatges que critiquen la cosificació de la dona, la pressió estètica, l'assetjament sexual i la falta de papers per a les actrius

Actualitzat

Les actrius catalanes s'han mobilitzat a Twitter per denunciar, a través de les seves experiències personals, el masclisme que es viu al món del teatre i del cinema.

Seguint l'estela del moviment #MeToo o el més recent #MeQueer, l'etiqueta #SerActriuÉs recull relats que retraten un sector marcat pel masclisme. La impulsora de la iniciativa, Júlia Barceló, va proposar utilitzar aquest hashtag el 3 de setembre.

 


Des d'aleshores, desenes de missatges que denuncien, sobretot, la cosificació i la pressió estètica que pateixen les actrius catalanes han indundat Twitter.

 

 



 


 


L'actriu Júlia Barceló ha explicat que el moviment és la resposta als "comentaris condescendents" sobre què ha de fer o deixar de fer una actriu.

 


A més, #SerActriuÉs posa de manifest la falta de papers per a les actrius, i que molts d'aquests són secundaris i estan infravalorats. L'etiqueta també remarca les dificultats d'escalar posicions en el món de l'espectacle i els problemes per compaginar l'embaràs amb la vida professional.

 



 

 

 

 

Algunes actrius també han divulgat l'assetjament sexual que han viscut.

 

Anar al contingut