Les beques de menjador de Barcelona s'adapten a la situació econòmica actual. (Foto: ACN)
Les beques de menjador de Barcelona s'adapten a la situació econòmica actual. (Foto: ACN)
Barcelona

Ser família monoparental o nombrosa puntuarà a les beques de menjador de Barcelona

Ja s'han establert els nous criteris per la concessió de les beques de menjador de la ciutat de Barcelona pel curs 2010-2011. Entre les novetats destaca la possibilitat d'obtenir puntuació en les condicions següents: ser família monoparental o nombrosa, tenir nens en acollida o membres de la família amb alguna discapacitat. Aquestes situacions eren considerades criteris complementaris en cursos anteriors.

Actualitzat
El Consorci d'Educació de Barcelona, que depèn de la Conselleria d'Educació de la Generalitat, ha informat de les mesures per adaptar les ajudes destinades als menjadors escolars a la situació econòmica actual.

A més d'ampliar els criteris per puntuar en aquestes beques, el Consorci ha apujat el llindar econòmic que permetia sol·licitar-les per fer-les accessibles a més famílies, tot i que aquelles que disposin de rendes més baixes obtindran més puntuació que les altres. La renda familiar per sobre de la qual no es pot demanar la beca ha augmentat dels 5.583 euros del curs passat als 5.800 euros per cada membre.

La dotació inicial de les beques s'ha incrementat un 2% respecte de l'any passat, mentre que en cursos anteriors els creixements van ser del 50% al curs 2008-2009 i del 12,35% al curs 2009-2010.

El termini per sol·licitar les ajudes va acabar aquest dimarts i els criteris finals que es tindran en compte per ajudar les famílies amb menys recursos seran els nivells de renda familiar, el nombre de membres i la situació de necessitat social. Els beneficiaris podran obtenir entre 3 i 4 euros d'ajuda diària.
Anar al contingut