Barcelona

S'entreguen les creus de Sant Jordi en reconeixement als serveis prestats a Catalunya

La Generalitat ha entregat aquest dimarts les creus de Sant Jordi a 27 personalitats i a quinze entitats que són rellevants pels serveis que han prestat a Catalunya. En destaquen els metges Santiago Dexeus, l'escriptora Ana María Matute i l'advocat laboralista i exlíder sindical Joan Coscubiela. D'entre les entitats guardonades hi ha la Caixa d'Estalvis de Sabadell, la Fundació Ajuda i Esperança, la Unió Esportiva Sant Andreu i la Fundació Alfons Comín. En el seu discurs, José Montilla n'ha elogiat els premiats i ha remarcat que Catalunya "necessita, més que mai, homes i dones virtuosos".

Actualitzat
Amb la creu de Sant Jordi s'han volgut reconèixer les trajectòries personals i professionals en defensa de la identitat catalana i en l'actuació cívica i cultural. El president del govern català ha qualificat els guardonats d'"herois contemporanis de Catalunya". També n'ha destacat algunes de les seves virtuds, com per exemple l'execució i la presa de "decisions correctes en situacions adverses" per convertir-les en favorables i "sense trepitjar els altres".

Entre les 27 personalitats que han rebut aquesta distinció hi ha el metge Santiago Dexeus, especialista en obstetrícia i ginecologia, i el neuròleg Lluís Barraquer. També Ana María Matute, per la qualitat de la seva obra narrativa, el fundador de la cooperativa La Fageda, Cristóbal Colón, i l'advocat laboralista i exsecretari general de CCOO a Catalunya, Joan Coscubiela, per la seva defensa dels drets econòmics i socials dels treballadors i de les llibertats durant el franquisme. La fundació Joan Miró, la Fundació Catalana de Síndrome de Down, la Fundació Ajuda i Esperança i la Unió Esportiva Sant Andreu són algunes de les quinze entitats reconegudes.

José Montilla ha insistit en la importància d'aquest reconeixement perquè és fonamental que els premiats exerceixin de referents a la societat i que assumeixin el paper d'exemple que cal seguir.

Consulta la llista completa de persones i entitats guardonades

DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut