El mal estat de la palmera i el temps, les causes de l'accident mortal a la Ciutadella
La caiguda de la palmera va destrossar també aquest banc del parc de la Ciutadella
Barcelona

Sense pistes de què va fer caure la palmera que va matar un home a la Ciutadella

Els equips de Parcs i Jardins revisen l'estat de l'arbrat del parc, que continua tancat

Actualitzat

El parc de la Ciutadella de Barcelona continua tancat al públic després de la mort d'un home de 41 anys en caure-li una palmera a sobre. Els equips de Parcs i Jardins de l'Ajuntament analitzen tots els arbres del parc, a més d'examinar a fons la palmera caiguda per poder aclarir les causes de l'accident.

Encara no se sap què va tombar l'arbre. En el moment de l'accident, el vent no bufava amb prou força: feia un vent moderat amb cops de fins a 50 quilòmetres per hora. A més, l'arbre no estava inclinat i tenia tots els controls de seguretat de vigents. L'exemplar tampoc tenia afectació d'escarabat morrut ni indicis externs de cap altra afectació que pugui explicar la caiguda.

 

 

Cada dos anys, a Barcelona es revisen els 230.000 arbres que hi ha, 10.000 són palmeres. La darrera revisió d'aquesta palmera es va fer a finals del 2018 i per tant no li tornava a tocar fins a finals d'aquest any.

En aquestes revisions es mira si el tronc està torçat, l'estat de l'escorça i de les fulles i que no hi hagi plagues. En el cas d'aquest arbre, no s'hi va detectar cap anomalia. De fet, els jardiners de l'Ajuntament fins i tot asseguren que si la revisió s'hagués fet només unes hores abans que l'arbre caigués, probablement l'hauria superat. Això voldria dir que els protocols actuals no han servit per evitar aquesta tragèdia.

El parc de la Ciutadella estarà tancat durant dos o tres dies.

 

L'accident va passar poc després de les tres de la tarda a la zona del llac, quan una palmera es va desplomar. A conseqüència de l'impacte, un home va morir i una dona va quedar ferida.

 
ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut