Sense llum ni gas i amb els balcons destrossats, els efectes de la pluja a Granollers

Sense llum ni gas i amb els balcons destrossats, els efectes de la pluja a Granollers

Sense llum ni gas i amb els balcons destrossats, els efectes de la pluja a Granollers

Redacció Actualitzat
TEMA:
El temps
Desperfectes a Granollers per la pluja

Desperfectes a Granollers per la pluja

Dia de ressaca, després de les tempestes de divendres al vespre. Dia per reparar desperfectes, retirar l'aigua i valorar els danys després de les fortes tempestes i pluges torrencials.

La capital del Vallès Oriental va rebre 83 litres per metre quadrat en una hora, amb ràfegues de vent fortíssimes, i pedra.

Ningú no va prendre mal, gairebé de miracle. A quarts de 7 de la tarda dues muntanyes de ferralla van caure a l'avinguda Sant Esteve.

 

 

Es tracta d'una coberta de ferro galvanitzat, d'uns 80 metres per 35, que feia de sostre d'un edifici. Un cop de vent la va arrencar i es va estavellar contra les façanes dels habitatges de l'altra vorera.

La Policial Local i els Mossos van haver de tallar el trànsit a la via, que va quedar sense enllumenat públic i sense gas durant unes hores; els Bombers van assegurar els balcons o van retirar les baranes dels balcons danyats amb serres radials.

 

 

 

Ja s'ha comprovat si les estructures dels edificis han quedat afectades; i les grues han treballat per retirar les planxes de ferro retorçat i, després, l'aïllant del sostre.

La pluja també va provocar la caiguda de com a mínim 8 arbres, inundacions en baixos i en molts edificis públics, com el Museu de Granollers, la Fàbrica de les Arts o l'oficina d'atenció al ciutadà.Fins a 700 avisos en poques hores

El Vallès Oriental, el Maresme i Osona han estat les comarques més afectades per les tempestes. A la nit hi va haver pluges molt fortes i puntuals, localitzades sobretot al Barcelonès nord. A Badalona, per exemple, van caure 56 litres, 40 dels quals en només 30 minuts.

Els Bombers van haver d'atendre prop de 700 avisos durant la tarda, nit i matinada, la meitat provinents de la zona de Granollers. 

La pluja i el vent van interrompre durant una estona la circulació de trens i van afectar el trànsit amb força retencions en les carreteres del Vallès Oriental i del Maresme, especialment a l'AP-7 a Granollers, a la C-32 a Argentona i a la C-17 a Granollers. També va caldre rescatar persones que s'havien quedat atrapades a l'interior dels seus vehicles en grans tolls d'aigua, tant a Granollers com a Caldetes. 

Passat l'episodi més intens de pluges, la majoria dels serveis dels Bombers van ser per l'acumulació d'aigua en aparcaments, baixos i patis i per la caiguda d'arbres i branques. Cap persona ha patit danys. 

ARXIVAT A:
El temps

VÍDEOS RELACIONATS