"Sense ella estaria mort": Gestos que ajuden els sensesostre a deixar el carrer

La campanya de la Fundació Arrels combat la indiferència de la gent davant la pobresa i promou els vincles amb els sensesostre

Y. Marzabal/ M. PiquéActualitzat

L'última campanya de la Fundació Arrels aposta per combatre la invisibilitat dels sensesostre després de comprovar que recuperar l'autoestima i les relacions socials és sovint el detonant per deixar enrere el carrer.

 

La confiança de l'Elvira va ser clau per al Pedro


Hi ha casos que ho demostren, com el del Pedro Gómez, que després de mitja vida dormint al carrer va aconseguir fer un gir a la seva vida i trobar un sostre. Tot va començar per l'afecte d'una veïna del portal on dormia, que li duia sopar cada nit. Aquest vincle va ser clau:

 "Estaria mort. Gràcies a ella em va canviar la vida. Estic rebent afecte d'algú que no conec de res".

 

 

El vincle entre persones amb la mateixa situació també pot ser crucial. En Sergi Mejías i l'Imad Bouraissi es van conèixer a la plaça on vivien i la seva amistat els ha donat la força per trobar un sostre:

"Hem passat moments molt dolents, hem plorat junts. Quan t'entra la tristesa sobre què fotem al carrer si fa poc teníem casa". "Hem fet una família entre ell i jo. A tothom els ho dic, és com el meu germà".

 

En Sergi i l'Imad es consideren ara una família


Sandra Pérez-Portabella, educadora social de la Fundació Arrels adverteix que la indiferència de la gent és un dels principals esculls per sortir de la pobresa.

 

"Unes vegades és indiferència i d'altres no saber què dir o no saber com apropar-nos. Les persones sense llar a vegades passen per aquesta invisibilitat de la societat, que és molt dura. Trobar un amic, una companyia, els dona una confiança que és un tresor"

 

Augmenten els sensesostre atesos per la Fundació Arrels 


L'any passat, la Fundació Arrels va atendre més de 2.300 persones, un 23% més que el 2017.

 

 

 

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut