El conseller de Territori, Damià Calvet, a la reunió bilateral d'infraestructures (EFE)
El conseller de Territori, Damià Calvet, a la reunió bilateral d'infraestructures (EFE)
Barcelona

Sense acord la bilateral pels 200 milions d'euros pendents per a infraestructures

La comissió d'infraestructures s'ha reunit per primer cop en onze anys per parlar del deute de la disposició addicional tercera de l'Estatut

RedaccióActualitzat

No hi ha acord, de moment, sobre com ha de rebre Catalunya 200 milions d'euros pendents de la disposició addicional tercera de l'Estatut. La comissió bilateral d'infraestructures s'ha reunit per primera vegada des de fa 11 anys, però el govern espanyol i la Generalitat no han arribat a cap entesa.

Segons el conseller de Territori, Damià Calvet, la Generalitat vol que se li transfereixen els diners de forma directa, mentre que l'executiu del PSOE és partidari d'injectar els diners en obres ja en marxa i pendents.

Els 200 milions formen part dels 759 que pertoquen a la Generalitat de l'exercici del 2008, en funció de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

Aquesta disposició estableix que la inversió de l'Estat a Catalunya ha de ser durant 7 anys l'equivalent al pes de la comunitat autònoma al conjunt de l'economia espanyola. Això es tradueix en un 18,6% del Producte Interior Brut.

El 25 de setembre passat, el govern espanyol va acordar amb el català que els 759 milions es transferirien en quatre anys.

Tot i la falta d'acord, les dues administracions han considerat el to de la reunió "positiu" i s'han compromès a continuar parlant dels deutes pendents en pròximes reunions. 

ARXIVAT A:
Infraestructures
Anar al contingut