Girona

S'endarrereix la fusió de les caixes Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu

El consell d'administració de Caixa Girona ha ajornat per unanimitat l'assemblea general que haurà de donar el vistiplau definitiu al procés de fusió amb les de Sabadell, Terrassa i Manlleu. La confirmació definitiva s'ha hagut d'ajornar perquè el Fons de Reestructuració Bancària (FROB), és a dir, els diners que el govern espanyol destina als canvis en el panorama bancari, encara ha de rebre el vistiplau de la Comissió de Competència de la Unió Europea. L'entitat resultant de la fusió demanarà 500 milions d'euros al FROB. Juntament amb la de Girona, també Caixa Sabadell ha comunicat l'ajornament a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. I aquest dimarts està previst que ho faran les caixes de Terrassa i Manlleu.

Actualitzat
L'assembla general s'havia de convocar, inicialment, el 8 de febrer, un cop aprovat el projecte de fusió. Ara, però, s'ha desconvocat a l'espera de l'aprovació del FROB, que el govern espanyol va impulsar al juliol. Brussel·les va retreure a l'executiu espanyol que no li notifiqués fins més tard els detalls del pla.

El mateix motiu ha ajornat una altra fusió de caixes catalanes, les de Catalunya, Tarragona i Manresa, que ho van anunciar el 15 de gener. En aquest cas, la unió espera obtenir del FROB 1.315 milions d'euros.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut