Cues a les oficines de treball on es gestionen els ERTO
Cues a les oficines de treball on es gestionen els ERTO

Renovació dels ERTO: s'encalla la negociació entre govern espanyol i agents socials

No hi ha acord en la definició dels sectors on s'ha de focalitzar aquest mecanisme

Agències/ACNActualitzat

La reunió entre el govern espanyol i els agents socials per pactar una pròrroga dels expedients de regulació d'ocupació temporal (ERTO) més enllà del 30 de setembre ha acabat sense acord. Està previst que aquest divendres hi hagi una altra trobada.

Ara com ara, la negociació està encallada en la definició dels sectors on s'ha de focalitzar aquest mecanisme, que ha permès impedir la destrucció de milers de llocs de treball en el marc de la pandèmia del coronavirus.

L'executiu és partidari de limitar l'abast dels ERTO atenent al cost que té la mesura per a l'erari públic. Amb tot sembla que hi ha hagut avenços i els sindicats s'han aixecat de la taula fins que el govern els plasmi en un document de treball.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha anunciat aquest dijous al matí que les negociacions entre el govern espanyol, els sindicats i la patronal ja han permès establir que el "comptador a zero" dels treballadors afectats per ERTO, és a dir el termini en què no es consumeix atur, augmentarà 16 dies i passarà dels 180 actuals a 196.

Segons Díaz, aquest termini es mantindrà durant el 2021. Díaz també ha avançat la creació d'una prestació per als fixos discontinus al sector del turisme.

Anar al contingut