Senadors d'ERC i del PDeCAT al Senat
Senadors d'ERC i del PDeCAT al Senat on van anunciar el recurs
Madrid

El TC rebutja el recurs d'empara d'ERC i el PDECAT per aturar el 155

L'objectiu del recurs era aconseguir una suspensió temporal dels tràmits al Senat

RedaccióActualitzat

El Tribunal Constitucional ha decidit rebutjar el recus d'empara que ERC i el PDECAT havien presentar per mirar d'aturar la tramitació i posada en marxa de l'article 155.

Aquest dimecres, senadors de les dues formacions van anunciar un recurs d'empara al TC per aconseguir la suspensió temporal dels tràmits, i van anunciar que si no els feien cas, acudirien als tribunals europeus. Abans, però consideraven que calia esgotar totes les vies internes, segons explicava Mirella Cortés, portaveu dels republicans:

"Si en algun moment hem d'assistir o presentar un recurs també a un tribunal de recursos humans internacional hem de passar per tos els tribunals catalans i espanyols que estiguin al nostre abast, no ens en podem deixar cap."

En els recursos plantejaven defectes en la forma com s'ha tramitat l'article 155 al Senat: no ha passat ni per la junta de portaveus ni s'ha donat veu, diuen, als senadors per designació autonòmica.

A més, però, afegeixien raons de fons. Creuen que les mesures del 155 que impulsa el govern popular no s'adeqüen a la mateixa Constitució. El portaveu del PDeCAT, Josep Lluís Cleries, en posava un exemple:

"El govern diu que el sr. Rajoy podrà convocar eleccions a Catalunya. Això és una modificació d'un article de l'Estatut de Catalunya que diu que ho pot fer només el president de la Generalitat. I que nosaltres sapiguem el sr. Rajoy, gràcies a Déu, no és president de la Generalitat."

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
Anar al contingut