Semàfors i policia a les platges per vigilar que no se superi l'aforament permès

Sensors d'aforament i semàfors a Tarragona, i vigilància policial a Barcelona, perquè els usuaris mantinguin la distància de seguretat

Redacció / AgènciesActualitzat

Després de dos mesos de confinament sembla que la platja és el destí preferit per passar el temps d'oci aquest estiu. Perquè anar-hi sigui segur i es mantinguin les distàncies de seguretat, alguns ajuntaments han previst diverses mesures.

Per exemple, a Tarragona s'hi han instal·lat sensors de 360 graus i un semàfor per controlar l'aforament a gairebé totes els platges de la ciutat.

Aquests sensors tenen capacitat per detectar persones de forma panoràmica, però, segons l'Ajuntament, no es gravaran imatges dels banyistes i es garanteix l'anonimat.

Els sensors recullen dades numèriques i quan s'arriba al 80% de l'ocupació emeten un missatge per megafonia per suggerir canviar de zona.

Uns semàfors marcaran amb els colors verd, groc i vermell el volum d'aforament.

Sensor i megafonia a les platges de Tarragona (ACN/Eloi Tost)

Les dades estaran disponibles en temps real en una aplicació de telèfon mòbil: "TGN Emergències".

A més, patrulles de la Guàrdia Urbana també vetllaran pel compliment de les mesures i informaran els banyistes.

La superfície per banyista a les platges de Tarragona s'ha establert en 9 metres quadrats (i no els 4 metres quadrats que recomanen les autoritats sanitàries).

Si no es compleixen les normes, les sancions per desobediència poden oscil·lar entre 300 i 600 euros.

El sistema de sensors s'ha instal·lat a les platges del Miracle, Arrabassada, Savinosa, Cala Romana i la Móra. A la platja Llarga no n'hi haurà i es controlarà només amb patrulles.

Aplicació Infoplatges
Aplicació Infoplatges (AMB)

 

Infoplatges, en temps real

L'AMB ha posat en marxa un nou servei d'informació digital sobre el nivell d'ocupació de les platges metropolitanes en temps real. Els usuaris poden saber si una platja està plena i escollir-ne una altra que no ho estigui.

Aquesta informació està incorporada a l'aplicació web d'Infoplatges i es visualitza amb una iconografia formada per tres figures, que estan senyalitzades de color vermell, taronja o verd en funció del nivell d'ocupació.

Els vuit ajuntaments metropolitans de la costa -Gavà, Castelldefels, Viladecans, el Prat de Llobregat, Barcelona, Badalona, Sant Adrià de Besòs i Montgat- proporcionen aquestes dades a l'AMB, que modifica els canvis en l'ocupació.

Es tracta d'un disseny multiplataforma de l'aplicació web que es pot consultar per ordinador, mòbil o tauleta.

Agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona, vigilant les platges (CCMA)


Vigilància policial a Barcelona

A Barcelona, el Grup de Platges de la Guàrdia Urbana pot tancar i desallotjar temporalment una platja si s'hi supera l'aforament.

De fet, aquest dissabte es va haver de fer en una part de la platja de la Barceloneta i s'ha tancat l'accés en diverses ocasions en arribar al límit de l'aforament establert per mantenir la distància de seguretat.

També s'encarrega del control del bany en zones permeses i de la vigilància per evitar la venda ambulant, actes incívics, furts i robatoris.

El tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, ha informat que aquest estiu la ciutat disposarà de 400 nous agents policials, entre urbans i mossos.

A les platges s'hi han destinat 90 agents fins al setembre.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut