L'objectiu del canvi és fomentar les classes presencials a tots els nivells educatius
L'objectiu del canvi és fomentar les classes presencials a tots els nivells educatius (ACN/Gemma Tubert)

S'eliminen les quarantenes a infantil i primària: només es confinaran grups amb 5 positius

El nou protocol covid a les escoles estableix el confinament si hi ha 5 positius o més

RedaccióActualitzat

Les quarantenes a les escoles cada cop que hi ha un cas positiu seran història a partir de dilluns, quan es reprenguin les classes. La Comissió de Salut Pública ha acordat aquest matí eliminar les quarantenes a l'educació infantil i primària.

Així, ja no hauran de confinar-se tots els alumnes d'una classe sempre que hi hagi un positiu i no estiguin vacunats. Només es faran quarantenes quan hi hagi 5 casos o més d'infecció en una aula -o bé el 20% dels alumnes contagiats- en un període igual o inferior a 7 dies.

Si hi ha 4 casos o menys, o menys d'un 20% infectat, es consideraran casos esporàdics i no es recomana quarantena.

La mesura no fa distinció d'edat, però afectarà, sobretot, els alumnes de primària, que encara no estan vacunats. Com que els contactes estrets vacunats amb la pauta completa ja no n'han de fer, a secundària ja hi havia molts menys confinaments.

L'objectiu dels canvis, segons la Comissió, és fomentar les classes presencials a tots els nivells educatius. A més, la modificació s'adequa també a l'avenç de la vacunació en tots els grups d'edat.

Així mateix, la Comissió de Salut Pública "té en compte que els entorns escolars han demostrat al llarg de la pandèmia ser entorns segurs pel que fa a la transmissió del virus".

Els departaments de Salut i Ensenyament estudien ara com aplicar la mesura abans que comencin les classes de nou, dilluns que ve. El govern català, però, ha expressat el seu descontentament amb la mesura adoptada, ja que era partidari de mantenir el confinament del grup sencer en cas d'un sol contagi. 
 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut