Washington

S'eleva a 45 el nombre de casos confirmats de grip porcina als Estats Units

La xifra de casos confirmats de grip porcina als Estats Units creix, i les autoritats sanitàries asseguren que ho continuarà fent. Aquest dimarts els casos confirmats ja són 45, després que la xifra a l'estat de Califòrnia hagi augmentat amb 5 de nous. En una escola privada de Nova York se n'han comptabilitzat fins a 28. Tot i que les autoritats sanitàries pronostiquen que n'apareixeran més i que seran greus, el president del país, Barack Obama ha fet una crida a la calma. Mentrestant, al Canadà també s'han confirmat sis casos de persones afectades per la grip porcina.

Actualitzat
Als Estats Units, els casos de grip porcina que s'han confirmat ja en són 45, i les autoritats preveuen que en poden aparèixer més. D'aquestes 45 persones afectades a cinc estats, 28 casos s'han detectat a una escola privada de Nova York. Els estudiants van viatjar a la zona mexicana de Cancún recentment i, a més dels 28 malalts confirmats, s'examinen una quinzena d'alumnes més que també podrien haver contret la malaltia. La resta de casos s'han registrat a Califòrnia (13), Texas (2), Kansas (2) i Ohio (1). També a Michigan s'hi investiga un altre cas sospitós.

Davant d'aquesta situació, el director dels Centres americans de control i de prevenció de les malaties, Richard Bresser, ha advertit que la població s'ha de preparar per al pitjor escenari. En canvi, el president dels Estats Units s'ha mostrat més optimista. Barack Obama ha fet una crida a la calma, i considera que no hi ha motiu per l'alarma. Les autoritats sanitàries han informat que els afectats estan aïllats, i s'ha recomanat no acostar-s'hi. Els Estats Units han declarat l'estat d'emergència sanitària per aturar l'expansió de la grip porcina.

Sis casos al Canadà

Al Canadà, les autoritats sanitàries també han confirmat sis casos de persones afectades per la grip porcina. Quatre d'aquests casos són estudiants de la província de Nova Escòcia, a la costa est del país, que també van viatjar fa poc al Yucatán, a Mèxic. Segons les autoritats sanitàries, els malalts presenten símptomes "moderats". Els altres dos casos que s'han confirmat són de la província de Colúmbia Britànica.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut