Macron diposita una flor al lloc on hi va haver l'atemptat (Reuters)
Macron diposita una flor al lloc on hi va haver l'atemptat (Reuters)

S'eleva a 4 la xifra de víctimes mortals per l'atemptat d'Estrasburg

I un dels ferits en l'atac de dimarts es troba en situació de mort cerebral

RedaccióActualitzat

El balanç de morts per l'atemptat d'Estrasburg s'eleva a quatre, després que ha mort un dels ferits, un italià de 28 anys. Una cinquena víctima es troba en estat de mort cerebral. Ho ha anunciat la fiscalia de París després que hagi reobert el mercat de Nadal que dimarts al vespre va ser escenari de l'atemptat terrorista.

Sortint de la cimera de Brussel·les, el president francès, Emmanuel Macron, ha viatjat cap a Estrasburg per presidir un homenatge als morts de l'atemptat. Al centre de la ciutat, Macron ha recordat les víctimes i ha aplaudit el paper de les forces de seguretat i els efectius d'emergència.

El famós mercat de Nadal es veu envoltat de mesures de seguretat reforçades. El ministre de l'Interior, Cristophe Castaner, l'ha visitat i ha llançat aquest missatge:

"Hem pres la decisió de reobrir el mercat de Nadal per l'honor d'Estrasburg, per l'honor de França. Volem demostrar que el nostre país, la nostra república, sabrà tornar a aixecar el cap"

 

Agents de la policia passen pel costat d'un home disfressat de Pare Noel davant la catedral d'Estrasburg (Reuters)

 

Un dels impactes dels trets disparats aquest dijous durant la detenció de l'assaltant (Reuters)

 

Això mentre la policia francesa intenta esbrinar si el suposat autor de l'atemptat de dimarts tenia còmplices. A les últimes hores han interrogat fins a 7 persones, entre familiars i gent del seu entorn.

Agents francesos van localitzar aquest dijous al vespre Cherif Chekatt, considerat l'autor de l'atac, i el van abatre després d'un intercanvi de trets. Estat Islàmic s'ha atribuït l'atemptat, tot i que el govern francès qualifica d'oportunista la reivindicació del grup jihadista.

Entre la quinzena de ferits, alguns encara estan greus i quatre han abandonat l'hospìtal aquest matí.

 

ARXIVAT A:
FrançaTerrorismeJihadisme
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut