Barcelona

Seguretat sense precedents per a un Barça-Madrid marcat per l'acció de Tsunami

Desplegament, des de primera hora, d'un dispositiu excepcional integrat pels Mossos, la Guàrdia Urbana i vigilants de seguretat privada

RedaccióActualitzat

Arriba el clàssic, marcat per Tsunami Democràtic. El Mossos d'Esquadra despleguen aquest dimecres un dispositiu ampli al voltant del Camp Nou per garantir la seguretat del partit Barça-Madrid que s'ha de disputar aquest vespre a les 8 i que està marcat per les concentracions de protesta que Tsunami ha convocat a partir de les 4 de la tarda.

 

Un agent dels Mossos, aquest matí, a l'interior del Camp Nou (Mossos)

 

El dispositiu especial previst per a aquest clàssic inclou 3.000 efectius que vetllaran per la seguretat del partit. Un miler són agents dels Mossos i 2.000 són vigilants de seguretat privada contractats pel club blaugrana.

 

 

Les concentracions de Tsunami estan convocades en diversos punts al voltant del Camp Nou, a les principals vies d'accés.


La mobilitat, afectada

El dispostiu de seguretat per al clàssic afectarà la mobilitat al voltant del Camp Nou. TMB té previst reforçar el servei de metro i d'autobús per facilitar els desplaçaments de les persones que volen assistir al partit, i modificar les rutes dels autobusos en funció que es puguin anar tallant carrers.

Quan acabi el partit, es posaran en marxa dues línies d'autobús especials, que connecten amb la plaça de Catalunya i amb la plaça de mossèn Cinto Verdaguer.

Un dels punts que es preveuen més calents és l'avinguda Joan XXIII, per on es creu que han de passar els autocars dels dos equips i dels àrbitres per accedir al Camp Nou. A mig matí ha quedat tallada al trànsit i a la una de la tarda també ha quedat tallada als vianants.

 

Vehicles dels Mossos d'Esquadra a l'Hotel Sofia, on es concentren el Barça i el Madrid (TV3)

 

Un dels elements excepcionals d'aquest partit és que, per primera vegada, els dos equips s'han concentrat al mateix hotel, el Sofia, situat a mig quilòmetre de les instal·lacions del Futbol Club Barcelona.

 

 

 

El Barça i el Reial Madrid hi han arribat al migdia, en els respectius autocars, sense cap problema. Això s'ha fet així per motius de seguretat i seguint les instruccions dels Mossos, que, en cas de necessitat, ho tindran més fàcil per fer un únic cordó de seguretat per garantir que jugadors i àrbitres arribin al camp.


Un dispositu que s'adaptarà

Lluís Miquel Venteo, coordinador de seguretat entre els Mossos d'Esquadra i el Barça, ha assegurat que la prioritat és que el partit es diputi i que els equips arribin normalment.

"La nostra prioritat és que el partit es disputi i que arribin tant els dos equips com els àrbitres amb total normalitat. I després, assegurar que el públic entri amb normalitat. Podem, ara per ara, per les informacions de què disposem, assegurar que això serà així."


Al programa "Tot costa" de Catalunya Ràdio, ha explicat que s'adaptaran al que pugui passar.

"El dispositiu està dissenyat per poder reaccionar amb prou temps per les situacions que es puguin produir. Només si ens hi veiem obligats, al final acabarem muntant cordons o tallant passos per carrers o muntant cercles més amplis."


En les últimes hores, hi ha hagut reunions dels diversos responsables del dispositiu per revisar l'evolució de la situació i tenir-ho tot a punt.

 

Reunió del dispositiu de Mossos, aquest matí, davant del Camp Nou (Mossos)

 

Desplegament policial des de primera hora

El dispositiu policial s'ha posat en marxa dotze hores abans del partit, a les 8 del matí. En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha informat que "el dispositiu anirà augmentant al llarg del dia".

 

 

Des de primera hora, la unitat de subsol dels Mossos d'Esquadra ha començat a inspeccionar les clavegueres pròximes a l'estadi.

 

 

Efectius de la unitat de subsol dels Mossos d'Esquadra inspeccionen una claveguera davant del Camp Nou (TV3)

 

També era ben visible, des de primera hora, als voltants del Camp Nou, la presència d'efectius de la Guàrdia Urbana de Barcelona.

 

 

Desplegament de la Guàrdia Urbana al voltant del Camp Nou (TV3)

 

A més, s'ha fet una primera reunió de coordinació entre els Mossos i els vigilants de seguretat del Barça, encapçalada per Lluís Miquel Venteo, dels Mossos, que és el coordinador de la seguretat amb el Barça.

 

Efectius de la seguretat del Futbol Club Barcelona i dels Mossos d'Esquadra davant del Camp Nou (TV3)

 

A la mateixa hora, han començat a arribar al Camp Nou vigilants de seguretat privada que formen part del dispositiu de seguretat extraordinari previst per a aquest clàssic.

 

Arribada de vigilants de seguretat a l'estadi, a primera hora (TV3)

 

"Tothom podrà veure el partit"

Tsunami diu que té prop de 32.000 persones inscrites per participar en l'acció prevista per a aquest dimecres, i que vol que a l'estadi s'hi vegi una pancarta amb el lema "Spain sit and talk".

 

Cartell de Tsunami Democràtic en una parada d'autobús de Barcelona (EFE/Alejandro García)

 

A mig matí, de fet, en declaracions a Catalunya Ràdio, Tsunami ha assegurat que demanarà als espectadors que portin pilotes inflables, una acció que el diari La Vanguardia havia assegurat que la plataforma tenia prevista, però que Tsunami havia negat.

 

 

Més tard, Tsunami Democràtic ha penjat a Twitter una foto en què es veu una pancarta penjada a l'edifici de la Maternitat, a tocar del Camp Nou, amb els missatge "Canviem l'estat de les coses" i "No violència. Desobediència civil".

En un altre tuit, que forma part d'una sèrie de missatges que recorden consignes per a la convocatòria d'aquesta tarda, Tsunami reitera que les seves mobilitzacions s'emmarquen en la no-violència.

 

 

La plataforma, d'altra banda, torna a dir que "tothom podrà veure el partit".
 

El Barça recomana arribar una hora i mitja abans

La postura oficial del Barça és denunciar l'alarmisme amb què s'ha envoltat la celebració d'aquest partit i continuen defensant que el partit no s'hauria d'haver canviat de data. En qualsevol cas, el portaveu del club, Josep Vives, recomanava aquest dimarts als aficionats anar a l'estadi una hora i mitja abans del partit.

Des dels Mossos d'Esquadra també s'ha demanat que la gent arribi amb temps i utilitzant el transport públic. S'ha recordat que no es pot entrar al Camp Nou amb bosses grans ni maletes i que es faran controls exhaustius

 

 

Pintada a favor de la independència davant dels accessos al Camp Nou (EFE/Alejandro García)

 

Vives, d'altra banda, ha admès que el ritme de venda d'entrades és més fluix del que és habitual en un clàssic i, segons ha informat Catalunya Ràdio, el nombre de socis que han alliberat els seus seients és el més elevat en la història d'un Barça-Madrid.

 

Un vigilant de seguretat privada patrulla pel recinte del Camp Nou (EFE/Alejandro García)

 

El clàssic s'havia de jugar el 26 d'octubre i va ser ajornat per les protestes contra la sentència del procés.

És un partit que té una audiència televisiva potencial de 650 milions de persones arreu del món.

ARXIVAT A:
El ClàssicTsunami Democràtic
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut