Segones residències plenes a l'Empordà i al Pirineu, tot i la petició de confinament
Segones residències plenes a l'Empordà i al Pirineu, tot i la petició de confinament
Passeig de Platja d'Aro amb diversos vianants aquest dissabte 14 de març
Passeig de Platja d'Aro amb diversos vianants aquest dissabte 14 de març (ACN)

Segones residències plenes a l'Empordà i al Pirineu, tot i la petició de confinament

RedaccióActualitzat
TEMA:
Coronavirus

Complir les recomanacions dels professionals forma part de la responsabilitat personal de cadascú, però els experts en epidèmies insisteixen que quedar-se a casa per tallar la cadena de transmissió del virus és clau. Milers d'usuaris han difós el hashtag "jo em quedo a casa" amb molt d'enginy.

Però molts ciutadans han decidit traslladar-se a les seves segones residències arreu de Catalunya amb l'evident perill de propagar el coronavirus a llocs on encara no n'hi havia.

En les últimes hores, zones com la Cerdanya o la Costa Brava han rebut una afluència massiva de persones. Alguns alcaldes ja han denunciat aquesta actitud i han mostrat la seva preocupació.


Gran afluència a la Costa Brava

Els alcaldes de la Costa Brava lamenten l'arribada "massiva" de veïns que tenen la segona residència a poblacions del litoral gironí, i que no respecten el confinament que han reclamat les autoritats. Asseguren que la sensació és la "d'un cap de setmana de juliol" i recorden que es tracta "d'una qüestió cívica".

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, diu que tenen constància que "ha vingut molta gent", i demana que "respectin el confinament".

Una de les localitats que més n'ha rebut és Castell-Platja d'Aro. El seu alcalde, Maurici Jiménez, lamenta que adverteixin els veïns que cal estar-se a casa i "ens trobem els carrers plens de gent que inunden els supermercats per omplir la nevera de segones residències".


La Cerdanya, més plena que mai

Tot i que les pistes d'esquí estan tancades, la Cerdanya està més plena que mai. Davant les recomanacions de no desplaçar-se si no és estrictament necessari, molts catalans han decidit igualment creuar el túnel del Cadí i pujar amb la família a les segones residències.

En diversos comerços han notat un augment exagerat de les vendes des d'ahir a la tarda i no pas de gent del poble.

Hi ha gent que encara no han entès que el perill no és contagiar-te, sinó ser tu qui contagies en zones on fins avui el virus no s'havia estès.


País Valencià i Múrcia, indignats amb els madrilenys

Tots els casos nous a Múrcia són de persones que provenen de Madrid. El govern de la regió ha tirat pel dret i ha decretat el confinament de totes les localitats de costa. A partir d'aquest divendres, 376.000 persones no poden entrar ni sortir dels seus municipis.

I al País Valencià i Andalusia, la situació és similar. El passeig marítim a Benidorm és un dels llocs més concorreguts de la costa per gent vinguda de Madrid. Els governs valencians i andalusos han dit prou i des de la mitjanit de divendres han tancats tots els bars, restaurants i locals d'oci.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut