Passeig de Platja d'Aro amb diversos vianants aquest dissabte 14 de març
Passeig de Platja d'Aro amb diversos vianants aquest dissabte 14 de març (ACN)

Segones residències plenes a l'Empordà i al Pirineu, tot i la petició de confinament

RedaccióActualitzat

Complir les recomanacions dels professionals forma part de la responsabilitat personal de cadascú, però els experts en epidèmies insisteixen que quedar-se a casa per tallar la cadena de transmissió del virus és clau. Milers d'usuaris han difós el hashtag "jo em quedo a casa" amb molt d'enginy.

Però molts ciutadans han decidit traslladar-se a les seves segones residències arreu de Catalunya amb l'evident perill de propagar el coronavirus a llocs on encara no n'hi havia.

En les últimes hores, zones com la Cerdanya o la Costa Brava han rebut una afluència massiva de persones. Alguns alcaldes ja han denunciat aquesta actitud i han mostrat la seva preocupació.


Gran afluència a la Costa Brava

Els alcaldes de la Costa Brava lamenten l'arribada "massiva" de veïns que tenen la segona residència a poblacions del litoral gironí, i que no respecten el confinament que han reclamat les autoritats. Asseguren que la sensació és la "d'un cap de setmana de juliol" i recorden que es tracta "d'una qüestió cívica".

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro, diu que tenen constància que "ha vingut molta gent", i demana que "respectin el confinament".

Una de les localitats que més n'ha rebut és Castell-Platja d'Aro. El seu alcalde, Maurici Jiménez, lamenta que adverteixin els veïns que cal estar-se a casa i "ens trobem els carrers plens de gent que inunden els supermercats per omplir la nevera de segones residències".


La Cerdanya, més plena que mai

Tot i que les pistes d'esquí estan tancades, la Cerdanya està més plena que mai. Davant les recomanacions de no desplaçar-se si no és estrictament necessari, molts catalans han decidit igualment creuar el túnel del Cadí i pujar amb la família a les segones residències.

En diversos comerços han notat un augment exagerat de les vendes des d'ahir a la tarda i no pas de gent del poble.

Hi ha gent que encara no han entès que el perill no és contagiar-te, sinó ser tu qui contagies en zones on fins avui el virus no s'havia estès.


País Valencià i Múrcia, indignats amb els madrilenys

Tots els casos nous a Múrcia són de persones que provenen de Madrid. El govern de la regió ha tirat pel dret i ha decretat el confinament de totes les localitats de costa. A partir d'aquest divendres, 376.000 persones no poden entrar ni sortir dels seus municipis.

I al País Valencià i Andalusia, la situació és similar. El passeig marítim a Benidorm és un dels llocs més concorreguts de la costa per gent vinguda de Madrid. Els governs valencians i andalusos han dit prou i des de la mitjanit de divendres han tancats tots els bars, restaurants i locals d'oci.

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut