Un miler de persones s'han concentrat a Còrdova contra Vox (EFE)
Un miler de persones s'han concentrat a Còrdova contra Vox (EFE)

Segona nit de manifestacions contra Vox a Andalusia, amb dos detinguts a Cadis

Milers de persones han tornat a sortir als carrers per mostrar el seu rebuig a la irrupció de l'extrema dreta al Parlament andalús

RedaccióActualitzat

Continuen les manifestacions a Andalusia contra Vox. Milers de persones s'han mobilitzat aquest dimarts al vespre a les capitals i també en altres ciutats.

A Cadis, les protestes, que han reunit unes 2.500 persones, han acabat amb aldarulls i dos detinguts acusats de causar desordres públics. Durant la manifestació hi ha hagut pintades a les façanes d'alguns bancs i botigues, així com també a l'entrada de la seu del Partit Popular. Un grup de persones ha travessat i ha cremat contenidors en alguns carrers del centre de la ciutat.

Després de la lectura d'un manifest davant la seu de la Junta, alguns participants en la concentració han llançat objectes contra les forces de seguretat i, tot seguit, hi ha hagut càrregues policials que han acabat amb la detenció de dues persones.

Les organitzacions Esquerra Revolucionària i el Sindicat d'Estudiants han convocat la marxa de Cadis "per combatre a la dreta i al feixisme, lluitar als carrers i defensar una alternativa revolucionària."

Prop de Cadis, a Jerez de la Frontera s'han mobilitzat un miler de persones al capdavant de pancartes com "Fora feixistes dels nostres barris".

 

A la ciutat d'Almeria s'han mobilitzat uns centenars de persones (EFE)

 

A Còrdova, també un miler de persones s'han concentrat al bulevard del Gran Capità, al centre neuràlgic de la ciutat, sota el lema "Andalusia no és lloc per a feixismes". Hi han participat majoritàriament joves i col·lectius feministes que han cantat l'himne d'Andalusia i han exhibit pancartes a favor dels immigrants i contra el feixisme.

Unes 500 persones s'han manifestat a Almeria amb crits de "Franco no ha mort, és al Parlament", "El poble unit mai serà vençut", "Ni un pas enrere contra el feixisme" o "No passaran".

 

ARXIVAT A:
AndalusiaVoxEleccionsAntifeixisme
Anar al contingut