Comiat a una de les víctimes de la massacre a Samaniego, Colòmbia (Sebastián Leonardo Castro/EFE)

Segona massacre contra joves en una setmana per part del narcotràfic a Colòmbia

Aquest dissabte 8 joves van ser assassinats a Samaniego, després que fa pocs dies cinc joves d'entre 14 i 15 anys van ser massacrats a Cali a plena llum del dia

RedaccióActualitzat

A Colòmbia, creix el temor a una espiral de violència per part del narcotràfic amb els joves com a principals víctimes. Almenys vuit nois han estat assassinats al municipi de Samaniego, al sud-est del país, mentre eren en una casa de camp.

Dissabte a la nit un grup d'uns 30 joves universitaris es van reunir per prendre unes cerveses en un pati quan un grup d'homes armats els va disparar i va deixar 8 morts d'entre 17 i 26 anys.

Massacre a Samaniego, Nariño, Colòmbia

 

El lloc, Samaniego, un municipi de Nariño, departament amb quilòmetres de costa al Pacífic i fronterer amb l'Equador; ideal, doncs, per a les economies criminals. Hores abans, una adolescent també havia estat morta a trets a la mateixa zona.

El governador de Nariño ha donat el condol als familiars de les víctimes i alerta de la presència de grups armats:

 

Els autors, "un grup armat", eufemisme per descriure els hereus de la guerra. Poden ser Águilas Negras, paramilitars d'extrema dreta al servei dels càrtels de la droga; l'Exèrcit nacional d'Alliberament, guerrilla en procés de desmobilitació, o fins i tot grups dissidents de les FARC.

Qui no hi és, en tot cas, és l'Exèrcit de Colòmbia.

El ministre de Defensa ha promès una investigació judicial i ha ofert 200 milions de pesos, uns 45.000 euros, per a qui doni informació que faciliti la captura dels autors de la massacre.

 

Però l'objectiu dels assassins ja s'ha aconseguit: sembrar el terror i imposar el silenci entre els veïns, en aquests temps de pandèmia en què la gent tancada a casa no ha de veure com els càrtels transporten droga, or o pedres precioses.

 

És la segona massacre en poc menys d'una setmana, dimarts 11 d'agost, cinc joves d'entre 14 i 15 anys van ser massacrats a Cali a plena llum del dia. Estaven jugant a futbol i fent volar estels.

Funeral per l'assassinat de 5 joves a Cali, Colòmbia (Reuters)

 

L'organització Human Right Watch va advertir, el mes passat, que diversos grups criminals armats havien incrementat la seva activitat en almenys onze regions del país aprofitant la pandèmia. Paramilitars, bandes i policies i funcionaris corruptes es disputen el negoci del narcotràfic a Colòmbia.

ARXIVAT A:
NarcotràficColòmbia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut