El Prat de Llobregat

Sense acord per aturar la vaga al Prat, però les parts seguiran negociant

Els treballadors, l'empresa i Aena es tornen a reunir aquest dilluns en una nova jornada d'aturades parcials

RedaccióActualitzat

Dilluns torna la vaga parcial dels treballadors de seguretat de l'empresa Eulen a l'aeroport del Prat. Empresa i treballadors no han arribat a un acord després d'un dia de reunions, però han acostat postures. S'emplacen a dilluns per continuar negociant.

Aquest diumenge també hi ha hagut vaga. I cues, però en menor mesura. Al llarg del dia s'han registrat pics d'espera de fins a 40 minuts per poder accedir a la zona de les portes d'embarcament.

Les cues més llargues s'han registrat al matí, però no per la vaga, sinó per la previsió dels passatgers, que han arribat amb hores d'antelació per passar els controls. La gran afluència ha generat col·lapses de matinada. Des de l'aeroport es demana que no s'arribi amb tant de marge per no generar cues.

Com reclamar si es perd un vol per les cues a l'aeroport

Sense acord, però més a prop

Totes les mirades s'han aquest diumenge en el Departament de Treball de la Generalitat, on treballadors i empresa s'han tornat a reunir, forçats per Aena. Els comitè d'Eulen, però, ha denunciat que no s'han reunit fins a les quatre de la tarda.

La reunió de la tarda ha acabat sense acord. Després de dues tandes de negociació entre les quatre i dos quarts de nou del vespre, les tres parts han decidit tancar la trobada.

Hi ha hagut un acostament de postures. L'empresa ha acceptat la petició dels treballadors d'augmentar la plantilla al Prat.

Encara no s'han posat d'acord, en el complement salarial. La plantilla demana un increment salarial del 30%, però l'empresa ho veu inassumible i ha ofert un augment del 3%.

Els treballadors posen la pressió sobre Aena, perquè augmenti l'aportació que va marcar en la licitació de la contractació d'Eulen:

"Eulen no podrà donar el que demanem ni els diners que demanem perquè la licitació és a la baixa, així que és Aena qui pot solucionar-ho posant-hi més diners" 

 

Matí de trucades a Madrid

Els treballadors d'Eulen han denunciat al migdia que el matí han perdut el temps. Han explicat que han anat a Treball, però Aena i l'empresa s'han passat les hores reunits sense ells. Asseguren que han estat tota la trobada trucant a Madrid per saber què poden negociar. Ho ha explicat un representant d'una manera molt gràfica:

"Són dos quarts d'una i encara els treballadors no sabem res. Estan fent trucades a Madrid per veure què fan. Després diran que som nosaltres els que no volem negociar, però com podeu veure, ens hem passat tot el matí baixant a fumar perquè encara no sabem res"

A les quatre de la tarda, després de dinar, s'han assegut les tres parts. Abans de la reunió del matí, els treballadors ja hi anaven amb poc optimisme:

"Mentre que Aena no faci un moviment, convocar-nos és fer un tema d'imatge per fer veure que la negociació s'estanca perquè el comitè de vaga vol més diners, que no és el cas"

Les negociacions s'han vist enrarides també per les contundents declaracions del secretari d'estat d'Infraestructures. Ha aterrat aquest matí al Prat i ha culpat els treballadors de la situació, assegurant que la seva reividicació salarial és inassumible.

Quatre torns d'aturades

El primer torn d'aturades, a les sis del matí, és el que ha provocat més cues. Cap a les vuit la situació s'ha calmat, però el segon torn de vaga -de 10.30 a 11.30- ha tornat a allargar el pas pels controls. El pic màxim d'espera és d'uns 40 minuts. La tarda ha estat força tranquila amb poques imatges de cues

Recordem els horaris de les aturades convocades per a aquest dilluns:

 

Cues abans de la vaga... per la por de la vaga

La vaga ha començat a dos quarts de sis del matí, però hi ha tanta consciència entre els viatgers que hores abans ja hi havia cues. Entre les tres i les quatre, per la previsió amb què han arribat a l'aeroport molts viatgers que tenien un vol a primera hora del matí.

Seguint la recomanació de les companyies aèries, molts usuaris han arribat a les instal·lacions moltes hores abans de la sortida del seu vol. Però s'han trobat amb els mostradors de facturació tancats.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut