L'agressió es va produir a l'estació de metro d'Universitat (ACN/Aina Martí)
L'agressió es va produir a l'estació de metro d'Universitat (ACN/Aina Martí)
Barcelona

Segona agressió homòfoba a Barcelona aquest cap de setmana

Un jove homosexual de 19 anys denuncia una agressió al metro d'Universitat d'un home que li va donar un cop de peu mentre li cridava "puto maricó, et rebentaré els genolls"

Actualitzat

Un jove homosexual de 19 anys ha denunciat aquest diumenge haver estat agredit físicament i verbalment al metro de Barcelona a causa de la seva condició sexual. Aquesta és la segona agressió homòfoba que es produeix a la ciutat en només dos dies.

L'agressió, segons ha explicat la víctima a Twitter, va passar dissabte a l'estació de metro d'Universitat quan s'acomiadava d'una amiga. Un home que estava al costat el va insultar i el va agredir quan es va quedar sol. L'home va intentar clavar-li una puntada de peu al genoll, però el jove va aconseguir "mig esquivar-la" i el cop al final li va impactar "al costat de la cama".

 

 

 

L'Arnau ha explicat que és primera vegada que l'agredeixen "per ser marica" i argumenta que no "és tant l'hòstia que et puguin donar, si no la por que et genera ser qui ets".

Anuncia que denunciarà l'agressió i que ja s'ha posat en contacte amb l'Observatori contra l'Homofòbia, que li dona suport en les accions que vulgui emprendre. El Departament de Polítiques Públiques LGBTI de la Generalitat també li ha manifestat el seu suport davant aquesta agressió:

 

 

L'any 2019 es van registrar 160 agressions amb motivacions homòfobes a Catalunya. Des de l'Observatori contra l'Homofòbia alerten de l'augment dels episodis de violència cap a les persones LGTBI, un 20 per cent més aquest any, tot i el confinament pel coronavirus.

El president de l'Observatori contra l'Homofòbia, Eugeni Rodríguez, considera que "és absolutament necessari activar polítiques públiques efectives que garanteixin els nostres drets i llibertats". L'Observatori ofereix informació sobre les alternatives de què disposen les persones que han estat víctimes de discriminació per motius d'orientació sexual:

 


Divendres, una jove transsexual de també 19 anys, Eva V., va denunciar que un home la va insultar i la va colpejar al carrer per la seva condició sexual. Els Mossos ja han obert una investigació per aquests fets:

 

ARXIVAT A:
HomofòbiaLGTBI
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut