Segon refugiat mort a trets a Grècia quan intentava entrar a Europa

Turquia informa de la mort d'un segon refugiat aquesta setmana i Grècia ho nega

Actualitzat

Una altra persona ha mort entre Turquia i Grècia pels trets dels militars grecs quan intentava travessar la frontera. La part grega està blindada i no deixa passar els migrants que s'hi esperen des que Ankara va obrir la frontera per pressionar la Unió Europea.

La persona abatuda intentava entrar a Grècia des de Turquia quan ha rebut un impacte al pit disparat des de la banda custodiada pels militars grecs. Eren trets de gas lacrimogen, bales de goma i munició real que també ha ferit cinc persones més.

Ha passat a les 11 del matí hora local (les 8 GTM) quan un grup de migrants ha intentat forçar l'entrada a Grècia.

El govern civil de la regió ha emès una nota en què ha dit que el ferit ha estat traslladat immediatament a l'hospital universitari de Tràcia, però que no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Cinc persones més han estat ferides.

El govern grec, però, ho ha negat a través del seu portaveu, Stelios Petsas.

"No hi ha hagut morts per trets de les forces gregues."

Petsas acusa Turquia de dir mentides.

"Turquia fabrica i distribueix notícies falses. Avui n'han fabricat una més, de suposats ferits per trets de les forces gregues. Ho nego categòricament."

Atenes també va negar la mort a trets d'una altre refugiat aquest dilluns.
 

Els líders de les màximes institucions de la Unió Europea - la Comissió, el Parlament i el Consell- van donar ple suport aquest dimarts a les autoritats gregues en les actuacions per frenar l'arribada de migrants procedents de Turquia.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, va agrair les actuacions de la policia grega i els guardacostes aquests dies i va avalar la mà dura contra els migrants.

Von der Leyen va agrair a Grècia "ser el nostre escut europeu en aquests temps"

 

ARXIVAT A:
RefugiatsMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut