Fórmula 1

Sebastian Vettel fa la "pole" al Gran Premi de l'Índia davant de Webber i Alonso

Sebastian Vettel ha sumat al circuit indi de Buddh la tretzena "pole" de la temporada. L'alemany n'ha tingut prou amb dues excel·lents voltes a la Q3 per superar la resta de rivals, incloent-hi el seu company d'equip Webber, que sortirà segon. El britànic Lewis Hamilton ha fet el tercer millor temps, però la sanció que li van aplicar divendres per haver ignorat les banderes grogues l'ha deixat finalment a la cinquena posició de la graella. El Ferrari d'Alonso s'ha mostrat novament competitiu, i arrancarà de la tercera posició després de la sanció de Hamilton, just davant de Button. El català Jaume Alguersuari ha participat per tercer cop en una Q3 i sortirà de la desena posició.

Actualitzat
La jornada de qualificació oficial ha començat amb la sorpresa del primer lloc del Renault de Vitali Petrov a la Q1. Però com en tota la temporada, els Renault han anat de més a menys, i a la Q2 el rus s'ha quedat fora de la qualificació. En canvi, Jaume Alguersuari ha estat una de les sorpreses de la jornada, en aconseguir per tercer cop entrar a una Q3. El català i el seu company de Toro Rosso, Sebastian Buemi, han deixat fora Schumacher dels deu llocs inicials.

A la ronda definitiva, Fernando Alonso ha començat a marcar distàncies amb un temps d'1.24,586, el seu millor en aquest circuit. Però seguidament s'ha vist superat per Hamilton, Webber i Vettel. L'alemany s'ha situat primer i en una segona volta ja ha quedat clar que no deixaria escapar una nova "pole". El seu temps final, 1.24,178, ha estat el més ràpid davant de Hamilton, 1.24,474, i de Mark Webber, 1.24,508. Aquesta volta estratosfèrica és el millor temps que s'ha marcat de moment en aquest cap de setmana d'estrena. Red Bull ja ha fet setze "pole" de disset carreres, i Vettel ja en suma tretze.

Jaume Alguersuari, un cop feta la feina i per estratègia, no ha sortit a córrer a la Q3. Així el pilot català podrà sortir amb els mateixos pneumàtics durs amb què ha marcat el seu crono de la Q2, a la desena posició. Qui tampoc ha pogut millorar temps ha estat Felipe Massa, que a mitja ronda final ha trencat la transmissió i s'ha estampat contra un mur de protecció del circuit.

Vettel ja havia avisat a la tercera sessió de lliures

El pilot de Red Bull, ja matemàticament campió del Mundial, ha dominat també la sessió dels tercers entrenaments lliures d'aquest matí al circuit de Buddh. El pilot alemany s'ha mostrat novament molt superior a la resta dels seus rivals. Amb una última volta espectacular, Vettel ha aconseguit el temps més ràpid. El segon millor registre ha estat per al McLaren de Jenson Button; el tercer, per al Red Bull de Mark Webber, i el quart, per al McLaren de Lewis Hamilton. Fernando Alonso ha marcat el cinquè millor temps, i Jaume Alguersuari, el 15è. Amb el títol ja decidit a favor de Vettel, en aquest gran premi un dels grans al·licients és veure com es va aclarint la lluita pel segon lloc, que es disputen Jenson Button, Fernando Alonso i Mark Webber.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut