Martorell / Barcelona

Seat torna a aturar la producció contra els acomiadaments

L'aturada dels treballadors de Seat a la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona ha obligat a aturar aquesta nit la producció de l'Ibiza a la planta de Martorell. La plantilla ha passat a l'acció per denunciar que els més de 300 acomiadaments que ha anunciat la direcció al·legant baix rendiment són un ERO encobert que, a més, no s'adreça a directius, com havia assegurat la companyia. Les protestes dels treballadors continuaran aquest dimecres amb una aturada de quatre hores a partir de les 12 del migdia a Martorell. A la mateixa hora, la Generalitat es reunirà amb les parts en conflicte.

Actualitzat
Direcció i sindicats es reuniran aquest dimecres amb la mediació de la Generalitat, mentre que ja s'han engegat les primeres mobilitzacions. Aquesta nit s'ha anul·lat un dels torns de producció perquè, a causa de l'aturada de la fàbrica de la Zona Franca, paralitzada des de dilluns, falten peces.

Aquest dimecres els treballadors afectats per la retallada faran quatre hores de vaga a partir de les 12 del migdia, quan començarà la reunió de les parts amb la Generalitat i, al mateix temps, hi haurà una assemblea al centre tècnic de Martorell. I, també a les 12 del migdia, acabarà l'aturada a la planta de la Zona Franca.

Els sindicats CCOO, UGT i CGT han acusat l'empresa d'incomplir el compromís de no acomiadar ningú que va assumir quan es va adjudicar l'Audi Q3 a Martorell. També denuncien que la direcció va mentir quan va assegurar que els acomiadaments afectarien principalment directius i càrrecs intermedis. Segons els sindicats, només 1 de cada 6 afectats s'engloba en aquestes categories. Inspecció de Treball ja investiga si tot plegat pot ser un expedient d'acomiadament encobert.

Anar al contingut