Imatge d'un dels robots autònoms AGV presentats a les jornades de Seat sobre logística aquest 31 de març de 2017. (Horitzontal)
Imatge d'un dels robots autònoms AGV presentats a les jornades de Seat sobre logística aquest 31 de març de 2017. (Horitzontal)

Seat testa les darreres novetats en logística per impulsar la competitivitat de les seves plantes

ACN Martorell.-Per segon any consecutiu, el centre d'entrenament logístic de Seat ha acollit unes jornades dedicades a les últimes tecnologies i solucions en el camp de la logística per impulsar la competitivitat de les seves fàbriques. Enguany, d'entre totes les novetats destaquen, per exemple, els AGV, robots autònoms per subministrar materials de forma automàtica i segura a les línies de fabricació, dels que Seat ja compta amb 130 funcionant a ple rendiment. En la línia de millorar l'ergonomia dels treballadors, a les jornades s'ha pogut veure diversos exemples de robòtica col·laborativa com ara unes rodes mecanitzades per moure sense esforç els contenidors de la secció de planxisteria que fins ara havien de manipular manualment els operaris i que s'implementaran de forma massiva en el curt termini. També s'han presentat, drons, simuladors virtuals per conduir 'toros', i altres tecnologies que segons ha explicat Enric Martí, director de Logística de Seat, són "la porta d'entrada de la digitalització de tot el procés productiu".

Les jornades han comptat amb una quinzena d'estands propis de Seat i de proveïdors externs que han presentat les darreres novetats en l'ambit de la logística que es puguin aplicar en breu a les fàbriques de la companyia. I és que l'objectiu de les jornades és facilitar el contacte directe entre els treballadors de l'àrea de logística de Seat i els proveïdors amb una posada en escena pràctica i visual.Les principals innovacions mostrades pels proveïdors en aquesta edició estan enfocades a àmbits com l''Inhouse', relacionat amb els mitjans d'emmagatzematge i manutenció, subministrament de materials a les línies de fabricació o gestió d'estocs, entre d'altres.També s'han mostrat solucions vinculades a la traçabilitat del vehicle complert. Aquí, per exemple, s'han presentat uns drons per realitzar l'inventari de contenidors o un software predictiu de simulació que permet prendre decisions sobre situacions futures per millorar els fluxos logístics. Aquestes jornades sobre logística s'emmarquen en l'aposta de Seat pels projectes vinculats a I+D per millorar equipaments, instal·lacions i processos productius als que ha destinat 3.000 milions d'euros en els últims cinc anys.

Anar al contingut