Martorell

Seat tanca el 2007 amb uns guanys de 170 milions d'euros i deixa enrere les pèrdues

D'aquesta manera, la filial espanyola de Wolkswagen surt dels números vermells i es recupera de les pèrdues de 49 milions resgistrades el 2006 un any abans del previst. Ho ha anunciat aquest dijous el president de la companyia, Erich Schmitt, que ha afegit que hi ha un 80% de possibilitats que el nou tot terreny Seat Tribu es fabriqui a la planta de Martorell.

Actualitzat
La millora dels resultats de Seat ha arribat malgrat l'estancament de les vendes a l'Europa occidental, que representen el 86% del total de vendes de la companyia, i malgrat un descens de producció del 2,4% a plantes com la de Martorell. I és que segons la companyia, això s'ha vist contrarestat, entre altres factors, per un creixement dels ingressos per cotxe del 3% i un descens dels costos d'explotació.

Malgrat tot, des de Seat insisteixen que cal millorar la competitivitat de la companyia i alerten del mal que fa l'alta inflació espanyola. Per això, han anunciat que estan buscant fórmules per millorar els processos i l'eficiència sense haver de reduir els salaris.

Pel que fa a aquest any, la companyia ja ha obtingut prop de 16 milions d'euros d'ingressos extraordinaris derivats del retorn dels terrenys que ocupava a la Zona Franca, i té previst llançar el nou Ibiza i enllestir la nova Berlina. A més, es marca com a objectiu passar dels 431.000 vehicles venuts el 2007 a un total de 800.000 el 2018.
Anar al contingut