defecte El defecte podria afectar també 118.000 vehicles del grup Volkswagen a tot el món (EFE/Alejandro García)

Seat suggereix als treballadors no vacunats que dinin separadament i posa taules a part

Sindicats i empresa, que aplica la mesura que ve de la seu a Alemanya, fan una crida a la responsabilitat individual del 3% de treballadors que no estan vacunats

Algunes empreses han començat a prendre mesures per evitar nous contagis, com l'automobilística Seat, que està recomanant als seus treballadors no vacunats dinar a part, separats dels que sí que ho estan. La companyia introdueix a Catalunya una pràctica provinent de la matriu alemanya del grup, que separa els treballadors en zones on no es pot exigir portar la mascareta, com els menjadors.

Després d'un acord amb els sindicats, al menjador de la fàbrica de Martorell s'han habilitat taules separades amb mampares on s'haurien d'asseure aquests empleats que no han rebut cap dosi de la vacuna.

Es tracta d'una recomanació, no d'una mesura obligatòria. La companyia admet que ara mateix no es podria controlar l'accés demanant el passaport Covid. De manera que, segons fonts de l'empresa i dels sindicats, ningú controla qui està vacunat i qui no. Per tant, és una decisió voluntària per al 3% de treballadors que no estan vacunats, a la responsabilitat individual dels quals fan una crida.

El president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero, segons ha dit a Catalunya Ràdio, comparteix la mesura, que té l'objectiu de protegir la salut dels treballadors vacunats i garantir la producció.

"Hem de garantir que el sacrifici que s'ha fet de vacunar tota la plantilla serveixi i que no aparegui un focus de contagi per una minoria que no es vol vacunar, cosa que és respectable. És una qüestió d'evitar el màxim possible els contagis i potenciar la vacunació al 100% si és possible. En qualsevol cas, protegirem i garantirem que tinguin tots els serveis, estiguin vacunats o no."

Seat, que es va convertir en un punt de vacunació a l'inici de la campanya, té un índex d'immunització molt elevat, per sobre del 96% de la plantilla.

Excepte al menjador, a la resta d'instal·lacions de Seat és obligatori l'ús de la mascareta (ACN/Seat)

Els menjadors són els únics espais on s'aplicarà aquesta mesura, perquè a la resta de les instal·lacions és obligatori l'ús de mascaretes.

La decisió s'ha pres un cop l'empresa ha retirat les pantalles de separació que hi havia a les taules i s'ha recuperat l'aforament habitual del menjador. Ara es mantindran algunes pantalles en una zona concreta que es recomana que facin servir els no vacunats.

ARXIVAT A:
SeatCoronavirus EmpresaCovid-19
Anar al contingut