Llum verda al respirador d'emergència que es fabricarà a la SEAT de Martorell
El projecte ha estat aprovat i certificat per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris

SEAT atura la fabricació de respiradors després de fer-ne 500 en una setmana

La companyia al·lega que hi ha menys pacients a les UCIs però que en faran més si és necessari

Actualitzat

Seat ha aturat la fabricació dels respiradors d'emergència segons un comunicat de la companyia perquè el nombre de pacients ingressats a les UCIs han baixat. Des que els van començar a produir el 3 d'abril, tot just fa una setmana, han entregat més de 500 unitats del respirador OxyGEN. En cas de necessitat, tornarà a fabricar-ne.

"Seat ha decidit aturar, per ara, la fabricació de respiradors d'emergència ja que la situació global a les UCI ha millorat com a conseqüència del descens en el nombre de casos positius de covid-19. Els hospitals no necessiten més respiradors d'emergència."

 

Llum verda al respirador d'emergència que es fabricarà a la SEAT de Martorell
El projecte ha estat aprovat i certificat per l'Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris

El respirador OxyGEN, una iniciativa impulsada pels hospitals Clínic i Germans Trias i Pujol -can Ruti-, amb la col·laboració de SEAT va rebre el vistiplau de l'Agència Espanyola del Medicament, AEMPS, el dia 3 d'abril per a la seva fabricació que va començar immediatament.

 

Han treballat en la fabricació dels respiradors 150 treballadors de SEAT que la setmana vinent tindran un permís remunerat "com un agraïment a la seva col·laboració i solidaritat" i no es veuran afectats per l'expedient de regulació temporal d'ocupació que ha presentat la companyia.

SEAT va haver de parar la producció per la falta de materials el 13 de març i declara un ERTO als treballadors

 

Amb aquesta iniciativa, la planta on es produeix el Seat León, s'ha dedicat a la fabricació d'questa respiradors d'emergència. L'empresa automobilística ha anunciat que en tornarà a produir en cas que fos necessari per un rebrot del coronavirus, la necessitat de més respiradors d'emergència a les urgències dels centres hospitalaris a Catalunya o a la resta de l'Estat.

"Reprendrem la producció d'OxyGEN la propera setmana si rebem noves peticions per part dels hospitals."

El respirador català d'emergència OxyGEN ja ha despertat interès en 60 països
El respirador OxyGEN s'ha utilitzat als hospitals Clínic i can Ruti

Amb motor de netejaparabrises

El respirador OxyGEN ha estat dissenyat per l'empresa Protofy.xyz, en el projecte liderat pels doctors Manel Puig de l'Institut d'Investigació Germans Trias i Pujol, Oriol Estrada de l'Hospital Germans Trias i Pujol i de Josep Maria Nicolás de l'Hospital Clínic.

La tecnologia del respirador OxyGEN és oberta i lliure, i qualsevol empresa del món pot produir-lo de forma gratuïta.

 

L'aparell compta amb més de 80 components electrònics i mecànics i adapten el motor d'un netejaparabrises. L'objectiu d'OxyGEN és ajudar a la ventilació en situació d'absència de respiradors convencionals en els pacients amb problemes respiratoris greus, com els provocats per la covid-19.
Està pensat només per a un ús transitori en situació d'emergència o quan no hi hagi cap altre ventilador disponible. Aquest respirador permet fer funcionar de manera automàtica balons manuals (tipus AMBU) per utilitzar-los com a suport de respiració. També controla la freqüència respiratòria, el volum corrent i la ràtio inspiració-expiració de forma constant i objectiva, proporcionant al pacient un suport que, d'una altra manera, no tindria.
         

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut