Alguns dels activistes davant de diversos cotxes
Alguns dels activistes davant de diversos cotxes (Scientist Rebellion)

Scientist Rebellion ocupa un centre de Porsche per exigir límit de velocitat a Alemanya

Protesten contra el que consideren "influència perjudicial per al clima de Volkswagen", la casa matriu de Porsche

Quinze membres de Scientist Rebellion ocupen des de dimecres el centre d'exposicions de Porsche a Wolfsburg, Alemanya. Protesten contra el que consideren "influència perjudicial per al clima de Volkswagen", la casa matriu de Porsche.

Nou dels activistes, alguns també en vaga de fam, es van enganxar davant de diversos cotxes de luxe i van estendre una pancarta amb un senyal de límit de velocitat de 100 km/h.

Aquesta és l'exigència que presenten: que a Alemanya, on a les autopistes, tret d'alguns pocs trams, no hi ha límit de velocitat, s'imposi la prohibició de superar els 100 km/h. L'objectiu és reduir així les emissions contaminants.

Un dels científics que duen a terme l'acció és Gianluca Grimalda, psicòleg social a l'Institut per a l'Economia Mundial de Kiel, que recorda el cas Dieselgate, destapat quan es va descobrir que l'empresa havia instal·lat un programa informàtic en alguns motors dièsel per alterar els nivells d'emissions del vehicle quan passava una inspecció:

"Volkswagen ens ha mentit sobre els nivells reals d'emissions dels seus motores dièsel i segueix mentint quan afirma que seran neutres en carboni per al 2050."


Grimalda afegeix que el grup "ha d'acabar amb el seu rentat verd d'imatge (greenwashing), que retarda l'adopció de mesures climàtiques urgents".

L'investigador ha explicat les raons de l'acció en el seu compte de Twitter:


Segons el comunicat de l'organització climàtica, Volkswagen "gasta més de 6,5 milions d'euros en activitats de lobby a Berlín", per oposar-se a les mesures de protecció del clima i retardar-les. Amb això, afegeix, està contribuint al fracàs de l'Acord de París.

L'ocupació del centre d'exposicions de Porsche s'emmarca en diverses accions no violentes fetes des de diumenge a Alemanya, amb la interrupció de la Cimera Mundial de la Salut a Berlín, l'ocupació del Ministeri de Finances i el bloqueig del Ministeri de Transport.

Scientist Rebellion és un moviment internacional fundat el 2020 que utilitza accions directes no violentes per denunciar la realitat i gravetat de la crisi climàtica. L'organització considera que "amb la comunicació científica tradicional i la defensa de les polítiques ja no n'hi ha prou davant de l'emergència planetària".

 

ARXIVAT A:
ContaminacióCrisi climàtica
Anar al contingut