Motor

Schumacher s'imposa en el GP dels EUA i retalla distàncies amb Alonso, que ha estat cinquè

Michael Schumacher ha tret el màxim rendiment del Gran Premi dels Estats Units, disputat al circuit d'Indianapolis. No només ha fet bona la "pole" aconseguida en la classificació, sinó que ha vist com el seu màxim rival en la lluita pel Mundial, Fernando Alonso, ha hagut de conformar-se amb una discreta cinquena posició final. L'asturià, per tant, ha vist retallat de 25 a 19 el seu marge de punts al capdavant de la general del Campionat del Món. Massa, segon, ha completat el doblet per a Ferrari, mentre que Giancarlo Fisichella ha salvat l'honor de l'equip Renault amb el tercer lloc del podi.

Actualitzat

La sortida del Gran Premi dels Estats Units ha estat, de llarg, la més accidentada d'aquesta temporada. Fins a vuit pilots s'han vist forçats a abandonar la cursa en els primers metres. Una sèrie de xocs en cadena han deixat fora de competició els dos McLaren -Montoya i Raikkonen-, a més de Webber, Heidfeld, Button, Speed, Klien i Montagny. L'incident ha estat tan espectacular que la cursa ha estat neutralitzada durant sis voltes.

Espectacular ha estat també l'arrencada protagonitzada per Fernando Alonso. De la cinquena plaça ha passat a la tercera, avançant Barrichello i el seu company d'equip, Giancarlo Fisichella. Fins i tot, el pilot asturià ha tingut opcions d'avançar Michael Schumacher, que s'ha vist superat pel seu company a Ferrari, el brasiler Felipe Massa. Tots dos pilots han circulat uns metres en paral·lel, però finalment el pilot alemany ha aguantat l'envestida d'Alonso i ha mantingut la segona plaça.

I si amb els incidents inicials no n'hi havia hagut prou, tot just reprendre's la cursa hi ha hagut una nova col·lisió, en aquest cas entre el japonès Sato i el portuguès Monteiro. Tots dos pilots han hagut d'abandonar la prova, amb la qual cosa s'han quedat tan sols dotze cotxes en competició amb pràcticament tot el Gran Premi per endavant.

Els Ferrari s'escapen

Un cop ha tornat la normalitat a la cursa, els Ferrari de Massa i Schumacher han començat a marcar el ritme, tal com havien fet durant les sessions d'entrenaments al llarg de tot el cap de setmana. Inicialment, Alonso ha taponat el seu company d'equip, Giancarlo Fisichella, però finalment ha hagut de cedir al millor ritme de l'italià i ha passat a ocupar la quarta plaça, a un ritme molt inferior als tres vehicles que marxaven per davant seu. Fins al primer dels repostatges, Fisichella ha aconseguit mantenir i fins i tot reduir el marge dels dos Ferrari, mentre que Alonso ha vist com el marge dels tres cotxes que el precedien anava augmentant volta rere volta.

Els dos primers favorits a aturar-se per repostar han estat Michael Schumacher i Giancarlo Fisichella, amb la qual cosa Massa i Alonso s'han quedat situats provisionalment en la primera i segona places. El brasiler i l'espanyol han entrat a "boxes" immediatament després, moment que Schumacher ha aprofitat per començar a liderar la prova. L'alemany ja no ha abandonat aquesta posició fins a la línia d'arribada.

Per darrere, la lluita pel podi s'ha obert no només a Massa i Fisichella, sinó també al pilot de Toyota Jarno Trulli, que sortia inicialment des de la vintena posició de la graella, però que ha optat per una tàctica amb només una sola aturada. Els abandonaments de fins a onze pilots han fet la resta i l'han situat durant un bon grapat de voltes en la tercera posició provisional.

Alonso, relegat a la cinquena plaça

Fernando Alonso, en canvi, en cap moment ha tingut opció de lluitar pel tercer calaix del podi, i fins i tot ha vist com se li escapaven la quarta i cinquena posicions davant l'estratègia de Trulli i l'escomesa final de Ralf Schumacher. El "germaníssim", però, ha trencat el motor a només deu voltes per finalitzar el Gran Premi i ha cedit a Alonso la cinquena plaça.

Al final, doncs, victòria per a Michael Schumacher, mentre que el podi l'han completat l'altre Ferrari, Felipe Massa, i Giancarlo Fisichella, amb Renault. Quart ha estat Jarno Trulli i cinquè Fernando Alonso, que, per tant, només ha pogut sumar quatre punts, pels deu que ha aconseguit Michael Schumacher.

Malgrat tot, el pilot espanyol manté un còmode marge al capdavant del Mundial, amb 19 punts sobre el campió alemany. El pròxim Gran Premi tindrà lloc el pròxim 16 de juliol al circuit francès de Magny-Cours.

Anar al contingut