Manuel Valls rep el Premi al Seny de mans del president de SCC, José Rosiñol (ACN)
Manuel Valls rep el Premi al Seny de mans del president de SCC, José Rosiñol (ACN)

SCC dona el Premi al Seny a Manuel Valls i Antonio Tajani

Actualitzat
Societat Civil Catalana ha lliurat el seu Premi al Seny al president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i a l'ex-primer ministre francès Manuel Valls en un acte aquesta diada de Sant Jordi, a Barcelona. Valls ha demanat combatre un independentisme que "és guerra" i ha recalcat la seva voluntat d'entrar en la política barcelonina per "defensar la democràcia".
 

Tajani no ha pogut assistir a la cerimònia d'entrega del guardó a la Llotja de Mar. Sí que ho ha fet Valls, autèntica estrella de l'acte, que ha definit Catalunya com una "societat oberta", com queda reflectit en la festivitat de Sant Jordi, i en canvi ha carregat durament contra el "nacionalisme català estret" que significa "guerra" i "trencar Europa".

En un context en el qual es parla de la possibilitat que Valls encapçali la llista de Ciutadans per Barcelona a les eleccions municipals, l'ex-primer ministre francès no ha volgut confirmar-ho però, davant les "moltes expectatives", ha deixat entreveure la seva possible decisió amb un refrany català: "Roda el món i torna al Born".

"Podeu comptar amb mi, sempre estaré amb vosaltres per al compromís de democràcia, llibertat i societat civil catalana."

El president de SCC, José Rosiñol, ha destacat la "clarividència" i la "visió de la UE" per part de Valls i Tajani, ha "allargat la mà" a l'independentisme "perquè defensi les seves idees", encara que "dins de la llei, com tothom", i ha cridat a "normalitzar la societat catalana" per a "no continuar polaritzats". En el transcurs de l'acte, Rosiñol ha anunciat la pròxima creació del projecte Societat Civil Europea per "combatre populismes i nacionalismes" a tot Europa, començant per un "separatisme català" al qual ha qualificat de "símptoma d'una malaltia europea".

A l'acte hi han assistit la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; Albert Rivera i Inés Arrimadas de Cs; Salvador Illa, del PSC; Santi Rodríguez, del PPC; o el dramaturg i suposat president de Tabàrnia, Albert Boadella.

Aquesta és la primera edició del Premi al Seny de Societat Civil Catalana, una entitat fundada precisament el dia de Sant Jordi, de fa quatre anys.

ARXIVAT A:
Societat Civil CatalanaProcés català
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut